Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100. YILINDA ÇANAKKALE RUHU ÇEKMEKÖY’DE CANLANDI…

Çanakkale Zaferi’nin 100 yılında

Çanakkale Zaferi’nin 100 yılında son derece anlamlı bir çalışmaya imza atan Çekmeköy Belediyesi, şanlı destanın genç nesillere aktarılması için ilçeye Çanakkale Platosu kurdu.

cekcank7Çekmeköy Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında belediye bahçesine, Çanakkale platosu kurdu. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı açılışa; Milletvekili Metin Külünk, Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Garnizon Komutanı Albay Hasan Kaymaz, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, İlçe Emniyet Müdürü Hürol Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Müftüsü Muhammed Suiçmez ve çok sayıda davetli katıldı.

cekcank9Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yaptığı konuşmada; “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında bölgemizde yaşayan genç kardeşlerimize dönemin acısını ve onurunu anlatmak istedik. Biz bugün bu ülkede refah ve huzur içinde yaşıyorsak, o gün Çanakkale’de genciyle yaşlısıyla 250 bin şehidin yüzü suyu hürmetinedir. Rabbim onların şefaatine bizleri nail eylesin diyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel bir insan daha dün şehit oldu. Rabbim bu ülkenin kardeşliğini bozmak isteyenlere dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da fırsat vermesin diyorum” dedi.

cekcank6Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci; “Osmanlı, Çanakkale savaşından bir yıl önce topraklarının yüzde 20’sini kaybetti. Payitahtını yani  İstanbul’unu kaybetmek ve Anadolu’nun işgal edilmesi tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Çanakkale, Balkan Savaşı’nda bitti denilen bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğu için çok önemlidir. Seyit Onbaşı’nın iman gücüyle tek başına top mermisini kaldırması, 15 yaşındaki çocukların vatanları uğruna şehit düşmesi, Çanakkale ruhunun genç nesillere aktarılması önemlidir” dedi.

cekcank5İstanbul Milletvekili Metin Külünk; “Çanakkale, bu milletin, bu coğrafyanın, mazlum halkların 20. Yüzyıldaki kıyamete dek var oluşun miladıdır. Çanakkale, insanlık için medeniyet inşa ettiğimiz koca Osmanlı coğrafyasıyla ya varız ya yokuz noktasına geldiğimizde, bizim bir daha asla kıyamete kadar İslamsız yaşayamayacağımızın ispatı olmuştur. Varlığımızın 20. yüzyıldaki sırrı Çanakkale’dir. Çanakkale bizim nasıl bir medeniyet, nasıl bir millet olduğumuzun ifadesidir” dedi.

cekcank4Savaşın ve zaferin canlandırıldığı Çanakkale Platosu’nda; Çanakkale Şehitleri Anıtı, Soğanlıdere Şehitliği, Osmanlı Tayyaresi modelleri, Seyit Onbaşı heykeli yer aldı. Alanda bulunan platolarda, oyuncular tarafından canlandırılan savaş sahnelerinde yer alan Seyit Onbaşı ve 57. Alay’daki askerlerin kendi cenaze namazlarını kılması izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

cekcank2Çanakkale şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan program, İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı’nın İstiklal Marşı icrası ve Çekmeköylü öğrencilerin Çanakkale’de şehit olan dedelerine yazdıkları mektuplardan bir tanesinin okunması ve içinde mektupların bulunduğu 1200 Türk Bayraklı balonun gökyüzüne salınmasıyla devam etti.

cekcank8

cekcank3

cekcank1

cekcank10

Reklamı Geç