Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100. YILINDA ULUSLARARASI BAĞDAT VE KÛTÜ’L-AMÂRE SEMPOZYUMU

Üsküdar Belediyesi, Türk Tarih

Üsküdar Belediyesi, Türk Tarih Kurumu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü 100. Yılında Uluslar arası Bağdat ve Kûtü’l-Amâre Sempozyum açılışı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış programına, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan, rektörler, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Tarihi, yalnızca geçmiş zaman dilimi olarak göremeyiz. Tarih, hayatın kılavuzudur. Geçmişten iyi bir ders çıkardığımız takdirde geleceği şekillendirebiliriz. Zaferlerimiz kadar mağlubiyetlerimizi de bilmeli ve oradan bir sonuca varmalıyız. Kûtü’l-Amâre kahramanları ne yazık ki hak ettikleri övgüyü alamadı. Maalesef böyle unutturulmaya çalışılan birtakım olaylar mevcut. Şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kûtü’l-Amâre konusu tekrar ele alındı ve bu noksanlık giderilecek.” diye açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı ayrıca gündemdeki Kudüs meselesine de değindi, “Alınan kararı tanımıyoruz. Haksız oldukları tescillidir. Bu karar, geçmişe ve geleceğe ihanettir. Kudüs tüm insanlığın şehridir.” diye ifade eti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu sempozyum vesilesiyle geçmişimizin bilinmeyen yönlerini ortaya koyacağız. Toplumların tarihinde asla unutulmaması gereken anlar vardır. Nitekim Kûtü’l-Amâre de böyle bir olaydır. Yeni neslimizin bu konulara olan uzak kalmamasını sağlamalıyız. Bu tür çalışmalar sayesinde, şanlı tarihimizdeki önemli bir sayfa daha gün yüzüne çıkmış olacak.” diye konuştu.

Plaket-hediye takdiminin ardından sırasıyla Mehter Takımı Gösterisi ve Bağdat ve Kûtü’l-Amâre Sergisi açılışı yapıldı. 100. Yılında Uluslararası Bağdat ve Kûtü’l-Amâre Sempozyumu, 20-22 Aralık tarihleri süresince Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor olacak. Tarih sahnesinde birçok medeniyetin beşiği olan Bağdat’a ve Kûtü’l-Amâre’ye dair tarihi, askeri, iktisadi, sosyolojik ve felsefi çalışmalardan bildiriler, yurtiçinden ve yurtdışından gelen araştırmacılar tarafından davetlilerle paylaşılacak.

Reklamı Geç