Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

14 YENİ İETT OTOBÜS HATTI KONULDU

Üsküdar Belediyesi Trafik Komisyonu

Üsküdar Belediyesi Trafik Komisyonu ile İETT Ortak çalışması sonrası ilçeye 14 yeni otobüs hattı kazandırılırken, 9 hatta araç ilavesi gerçekleştirildi.

iettyenihatÜsküdar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep ve istekler doğrultusunda İETT ile ortak bir çalışma başlattı. Bu doğrultuda ulaşım sorunlarına çare olabilmek için ilçeye 14 yeni hat daha ilave edildi. 15 Eylül’den sonra 9 otobüs hattına ise araç takviyesi yapıldı. Ayrıca, 9 açık durak kapalı hale getirildi. İlçedeki durak sayısı ise 547’den 572’ye yükseldi.

Yapılan çalışmalar sonrası Üsküdar’a kazandırılan yeni hatlar şunlar : 11F Ferah Mahallesi-Üsküdar, 14 FD Küplüce-Ferah- Üsküdar Devlet Hastanesi, 14 YE Yavuztürk-İmes-Sarıgazi, 7 Rasathane-Ümraniye Devlet Hastanesi, 11 EK Esatpaşa-Cumhuriyet Mahallesi-Karlıdere Caddesi-Üsküdar, 1 Kazdal Caddesi-Üsküdar, 14 R Tufan Mahallesi-Kadıköy, 12 H M.Akif Ersoy Mahallesi, NATO yolu üzerinden Çengelköy/Kadıköy, 15 SK Sultanmurat-Kadıköy, 11 ES Esenevler-Üsküdar, E 18 Altunizade-Ümraniye-Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 N Esenevler-Üsküdar, 9 Adem Yavuz Mahallesi-Üsküdar, 13 TD Ümraniye-Tepe Üstü-Üsküdar.

Ulaşım yoğunluğu yaşanan 9 hatta ise çeşitli sayıda araç takviyesi yapıldı. Bu hatlar ise şunlar: 15 C 6 araçla hizmet verilirken 1 araç ilavesi, 11 Ü Ünalan-Üsküdar hattı 4 araca 1 araç ilavesi, 15 S 6 araca 1 araç ilavesi, 11 Y Yavuztürk-Üsküdar 6 araca 1 araç ilavesi, 15 U Tufan Mahallesi-Üsküdar depar seferleri ilavesi, 11 BE Burhaniye-Üsküdar hattına 1 araç ilavesi, 11 C hattına 1 ilave hat daha yapılırken, diğer yandan 15 ÇK Güzeltepe durağı Basko sitesine kadar uzatıldı.

Tüm bu çalışmaların yanında vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak için bazı taleplerin incelemesi devam ediyor. Bazı hatlara araç ilavesi yapılmaya devam edilecek. 11 BE Burhaniye-Üsküdar, 11 C hattı, 6 nolu hatta 1 ilave, 12 C’nin eski güzergâhına dönmesi, Ünalan’dan Üsküdar’a E-5 üzerinden yeni hat talebi, Ünalan Dereyolu Durağı’nın kapalı hale getirmesi, 15 U hattının Akgüngör Sokak’a kadar uzatılması, Selimiye İskele Caddesi’nin E-5 ile birleştiği noktaya trafik ışığı ve otobüs durağı talepleri kısa zamanda karara bağlanacak.

Üsküdar’ın çeşitli mahallelerindeki 9 açık durak yapılan çalışmalar sonrası kapalı hale getirildi. Bu duraklar ise; Bahçelievler, Çamlıca Caddesi, Kirazlıtepe Büyük Camii, Oğuzhan Camii, İMKB Kız Meslek Lisesi, Sütçüler, Kazdal Caddesi, Üsküdar Devlet Hastanesi, Üsküdar Marmaray Durakları.

Reklamı Geç