Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN OLUMLU VE UZLAŞMACI MESAJLAR VAR…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Basından Sorumlu Yardımcısı Fatih Sırmacı, Özel Kalem Müdürü Cemil Kurtoğlu, Basın Müdürü Nevzat Hartomacıoğlu ve basın büro personeli ile birlikte bölge yerel basın temsilcilerini kahvaltılı toplantıda ağırlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Basın günü anısına plaketlerin verildiği toplantıda gazetemiz Yerel Gazete adına İmtiyaz Sahibi Kenan Baylan’a plaketini takdim eden Başkan Poyraz: metronun gecikme nedeni, ulus pazarı esnafı ve devlet hastanesine ilişkin önemli bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı ise mahkeme tarafından iptal edilen planlar hakkında müjdeli haberler verdi..

cekmeköy basın ağırlama 1ULUS PAZARI ESNAFIMIZLA MUTLAKA ANLAŞACAĞIZ..

Ulus Pazarı’nın taşınması hakkındaki sorulara esnafla uzlaşacakları yönünde cevaplar veren Başkan Poyraz, “Belediyemize ait mülkte Pazar esnafımıza kullanım hakkı verdik. Şimdi 3 mahallemizde oluşan okul ihtiyacı nedeniyle o alanı okul arazisi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. İlkokul ve Ortaokul yapılarak küçük çocuklarımızın evlerinin yakınında eğitim almaları sağlanacak. Oradaki Pazar esnafımız da mağdur edilmiyor. Isıtması, güvenliği olan bir alanda daha iyi şartlarda pazarcılık yapmaları için çok yakın bir mesafede yeni yerlerine taşınacaklar. Vatandaşlarımızın alıştığı gibi aynı gün kurulacak ve yeni pazar yerine ilçenin belirli noktalarından servisler kaldırılarak müşterilerinin ulaşımı da sağlanacak. Esnaftan istediğimiz öne sürülen ücrete gelince elbette tüm bu hizmetlerin bir bedeli olacak ve bu rakamı esnafımızla istişare halinde anlaşacağız” şeklinde konuştu.

cekmeköy basın ağırlama 3DOLAR KRİZİ METRO’YA ENGEL OLDU..

Metro ve ilçedeki diğer yürüyen hizmet ve yatırımlara ilişkin de konuşan Başkan Poyraz, “Çamlık ve Hamidiye Kültür merkezleri ve yapılacağı duyurulan diğer projelerin temelleri Haziran ayında atılacak” dedi. Başkan Poyraz sohbet sırasında şunları söyledi: “Metro çalışmalarında yer altında karşılaşılan sorunlar nedeniyle açılışında uzama oldu. 2017 yılı içinde kullanıma açılması planlanıyor. Cumhurbaşkanımız’ın dolar konusunda ihaleleri TL.’ye çevirme talimatı doğrultusunda iptal edilen ihale önümüzdeki aylarda yeniden yapılacak. Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek ikinci metro için de yeni bir ihale yapılacak. Yakın zamanda onun da çalışmaları başlayacak devlet hastanemizin müteahhitten teslim alınış tarihi 2017 Ağustos ancak daha erken bitirilmesi sözünü aldık. Resmi açılışı yapılmasa bile devlet hastanemiz 15 Temmuz’da hasta kabulüne başlamış olacak. Doğa parkın genişletilme çalışmaları devam ediyor. Baharda spor ve piknik alanlarıyla güzel bir şehir parkı olarak vatandaşları misafir edecek.”

cekmeköy basın ağırlama 4FATİH SIRMACI’DAN PLAN MÜJDESİ..

Çekmeköy’ün en önemli sorunlarından olan plan iptali konusundaki sorulara yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı ise, bölge halkının sevineceği bir haber verdi. Revize edilmiş yeni planların Şubat ayı belediye meclisinde gündeme geleceğini ve sonrasında büyükşehir meclisinden de geçirilerek uygulamaya alınacağını müjdeleyen Sırmacı, “Böylece önemli bir soruna kökten çözüm bulmuş olacağız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

cekmeköy basın ağırlama 2

Reklamı Geç