Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

142 YENİ HALK EKMEK BÜFESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI..

İstanbul’a 142 yeni Halk

İstanbul’a 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılması teklifi İBB Meclis gündemine geldi. CHP grubu, yeni büfelerin açılabilmesi için talebin hemen gündeme alınarak karara bağlanmasını istedi. Çoğunluktaki Ak Parti grubu, talebin “teklif” olarak gündeme gelmesini istedi ve talep daha sonra karara bağlanmak üzere komisyona havale edildi.

İBB Meclisi’nin aralık ayı oturumlarının ilk bileşiminde CHP grubu yeni Halk Ekmek büfelerini gündeme getirdi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, gündeme alınarak teklif karar olarak oylanmak üzere CHP grubunun teklifini okudu. Balyalı; “Halk Ekmek olarak yaşanan yoğun talebin karşılanması için yeni büfelerin açılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Ekteki listede adresleri bulunan 142 adet nokta için ihtiyaç sahipleri olan üçüncü kişiler tarafından çalıştırılmak üzere yeni Halk Ekmek büfe yerlerinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş’ye tahsisi konusunda yetki verilmesini” istedi.

Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, konunun teklif karar olarak değil “teklif” olarak komisyona sevk edilmesini önerdi. Gökkuş, yeni büfe yerlerinin Hukuk Komisyonu tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi. CHP grubunun hemen gündeme alınarak teklif karar olarak kabul edilmesi talebi oy çokluğu reddedildi. Ak Parti grubunun isteği üzerine yeni Halk Ekmek büfelerinin tahsisi teklifi oybirliği ile komisyona sevk edildi. Teklif, komisyon tarafından incelenip rapor haline getirilerek önümüzdeki günlerde meclise sunulacak.

Reklamı Geç