Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN YEREL BASINA ÜSKÜDAR’DAKİ SON DURUMLAR..

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Çalışan

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yerel basın mensuplarını, düzenlediği kahvaltılı sohbet programında ağırlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçe ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. En önemli mesajını iptal edildiği öne sürülen planlar konusunda veren Başkan Türkmen, “Planlar iptal edilmedi, sadece vatandaşın itirazları değerlendiriliyor ve bu sürecin sonunda kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Çamlıca Kule’den Camii’ye, Metro’dan sahil düzenlemesi, Avrasya Tüneli ve meydan projesine kadar süren hizmet ve yatırımlar noktasında bilgiler veren Başkan Türkmen, “Her ne kadar 15 Temmuz süreci bizi 6 ay geciktirse de söz verdiğimiz tüm hizmetler dönem sonuna kadar tamamlanmış olacak” dedi.

uskudar yerel basın buluşması 4“İyi ki Üsküdar Var” sloganıyla ilçenin dört bir yanında hayatın her alanına yönelik hizmet ve yatırımlarını sürdüren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede gerçek manada işini yapan yerel basın temsilcilerini ağırladı. Kahvaltılı programda son derece sıcak ve samimi bir ortamda yerel basın mensuplarıyla sohbet havasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Türkmen; “Değerli arkadaşlar, bugün sizinle bir araya gelmemizin sebebi olan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Daha mersinzen.com sağlıklı, daha başarılı, daha huzurlu, daha güzel haberlerin toplumla paylaşılacağı nice güzel günler temenni ediyorum. Bizim gazeteci dostlarımızla gerek yerelde gerekse genelde yaptığımız faaliyetlerin halka duyurulması noktasında sizlere teşekkür ediyorum ki; sizlerle iyi bir birlikteliğimiz var. Temenni ediyorum bu birlikteliğimiz uyum içerisinde devam eder” dedi.

uskudar yerel basın buluşması 1Gazetecilerin sorularına yanıtlar veren Başkan Hilmi Türkmen, konuşmasının büyük kısmını kentsel dönüşüm planlarına ayırdı. İddia edildiği gibi plan iptali diye bir durumun söz konusu olmadığını sadece kısa bir ara verildiğini kaydeden Türkmen; “Biz kentsel dönüşünün adını ‘Örnek Dönüşüm’ olarak değiştirdik ve İstanbul’un başka hiçbir yerinde görülemeyecek kadar vatandaşımızın lehine değer artışı sağladık. Buna rağmen vatandaşımızın 5 binden fazla itirazı var ki bu itirazlar yerlerin neden 5 kat olduğu, 10 kat olmadığı yönünde. Üsküdarlı’nın İstanbul’un hiçbir yerinde olmayan bir imar izni karşısında yaşanan bu kısa süreli aksama en yakın zamanda çözülecek ve söz konusu planlar gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yine ilçe halkının kullanımına sunulacaktır” şeklinde konuştu.

uskudar yerel basın buluşması 6Kentsel dönüşümde ilçe kamuoyuna kasıtlı olarak bilgi kirliliği yayıldığına işaret eden Türkmen; “Vatandaşın aklına yalan yanlış girip, daha fazla kat için kandırarak bu itirazları yaptırıyorlar. Bu da zaman kaybından başka bir durum yaratmıyor. Sonuçta olan yine vatandaşa oluyor. İtiraz eden vatandaşımıza şöyle şakadan yine eski imarını alacağını söylemiş olsaydık inanın hiç kimse bizim planlarımıza itiraz etmezdi” dedi. Başkan Türkmen süren hizmet ve yatırımlara ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

uskudar yerel basın buluşması 5“Çamlıca tepelerindeki verici ve antenleri kaldıracak olan kule çalışması son sürat devam ediyor. Tüm antenler tek bir vericide toplanacak ve görüntü kirliliği son bulacak. Kule aynı zamanda İstanbul’u gören muhteşem bir seyir terası olacak. Kule projesi Haziran ayı itibarı ile bitmiş olacak. Yine Çamlıca Camii de bu Ramazan ayında tam olarak hizmete girmiş olacak lakin çevre yollar ve düzenleme çalışmaları bir süre daha devam edecek. Sadece bu dönemde ilçemize 50 adet camii yaptırdık.

uskudar yerel basın buluşması 3Bölgenin çehresine değiştirecek bir diğer önemli proje de elbette devam eden metro hatlarımız. Her ne kadar gecikse de Çekmeköy Metrosu’nun Ümraniye’ye kadar olan kısmının Mayıs ayı gibi açılacağı, sonrasında ise Çekmeköy’den Sabiha Gökçen’e kadar uzanan ikinci aşamanın tamamlanacağını söyleyebilirim. Bir diğer metro hattı Üsküdar sahilden Beykoz metrosunda da çalışmalar sürüyor. Bu arada Harem Otogarı da Sabiha Gökçen yakınlarında tespit edilen bir yere taşınacak. Kentsel dönüşüm çerçevesindeki çalışmalar kapsamında Harem Beylerbeyi arasında yapılacak olan düzenlemenin ihalesi bitti ve 440 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

uskudar yerel basın buluşması 2Ramazan çadırının olduğu yerde de denizin üzerinde yükseltme yöntemi ile muazzam bir seyir terası yapılacak. Meydan Projemize ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yıkılacak binaların hepsi yıkıldı, sadece Mimar Sinan Camii ve Emlak Çarşısı kalıyor. Korkmazlar Çarşısı esnafına da belediye binasının arkasında yapılacak bir çarşıda dükkanlar teklif ettik. Büyük kısmı kabul etti bir kısmı direniyor. Net bir sonuca ulaşamaz isek kamulaştırma yoluna gideceğiz. Proje halen Anıtlar Kurulu’nda ve her an onaylanabilir. Yine bir başka hizmet projemiz de Nikah Dairesi yeni belediye binamızın yanına taşınacak. Burada 450’şer kişilik iki salon olacak. Ramazan ayından sonra nikahlar burada kıyılacak.

Turistik gemi projemiz Mart ayı gibi bitecek inşallah ve adı Valide Sultan olacak. Yine bir başka iddialı projemiz ÜSİM ile yaklaşık 7 bin insanımızı iş sahibi yaptık. Ünalan Mahallemiz’de inşaa ettiğimiz bilim merkezine yılda 500 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Nakkaştepe’de askeriden kalan yeri bölgenin en güzel mesire alanı yapmayı planlıyoruz.

Yine bir başka önemli çalışma Validebağ projemiz devam ediyor. Validebağ kesinlikle imara açılmayacak. Oranın dokusunu bozmadan ve betonlaşmasına izin vermeden çalışmamız sürüyor. Üsküdar’a son 3 yılda 500 milyon liralık yatırım yapıldı ve bütçe hedeflerimiz bir bir tuttu. Sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerinde de Üsküdar’a yakışan işler yapmaya devam ediyoruz. Ücretsiz hayvan hastanemiz her taraftan yoğun ilgi ve takdir görüyor. Bugün itibarı ile borcu olmayan ender belediyelerdeniz. 15 Temmuz hain darbe girişimi bizi altı ay gibi aksatmış olsada verdiğimiz tüm sözleri bu dönem içerisinde bir bir yerine getireceğiz.”

Reklamı Geç