Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP SANCAKTEPE’DEN ‘MEMLEKET MESELESİ’ PANELİ..

Milletvekili Enis Berberoğlu ve

Milletvekili Enis Berberoğlu ve Gazeteci Yazar Erdoğan Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Memleket Meselesi’ isimli bir panel düzenleyen CHP Sancaktepe İlçe Örgütü, referandumda Anayasa değişiklik paketine ‘Hayır’ çıkması için saha çalışmalarını en üst seviyeye çıkaracağını ilan etti. Hunharca bir katliamla aramızdan ayrılışının yıl dönümü olması sebebiyle Gazeteci Uğur Mumcu’nun da anıldığı Sarıgazi Kültür Merkezi’ndeki (Eski adıyla Genco Erkal) panele ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer ile vatandaşların yoğun katılımı gözlendi.

chp sancaktepe hayır paneli 6Uğur Mumcu’yu anarak panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Alper Yeğin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde başarılamayanların OHAL sürecinde Anayasa değişikliği ile yapılmaya çalışıldığını iddia etti. Referandumda ‘Hayır’ çıkması için halka tüm gerçekleri sonuna kadar anlatacaklarını kaydeden Yeğin, “Sistem vs, diye o taraf bu taraf kıvırmaya hiç gerek yok bunun adı düpedüz rejim değişikliğidir” şeklinde konuştu.

chp sancaktepe hayır paneli 5Anayasa değişikliğinin demokratik ortam ve katılımcı toplum şartları altında yapılmadığını ifade eden Başkan Alper Yeğin; “Tüm yetkilerin tek adamda toplanacağı, halkın denetim mekanizmasının mersinzen.com elinden alınacağı ve insan haklarının güvence altında olmayacağı bu değişimle güçler ayrılığı yok ediliyor. Toplumsal açıdan büyük sorunlar yaratacak olan değişikliğe halkımızın ‘hayır’ demesi için bütün gerçekleri tek tek sokakta anlatacağız” dedi.

chp sancaktepe hayır paneli 4Gazeteci Yazar Erdoğan Aydın da konuşmasında; “Memleketin Anayasa değişikliğinden başka çözüm bekleyen çok daha acil sorunları var. Gerçek manada bir sosyal devlet inşaa edilmemişken yapılmak istenen bu değişiklikle bir sistemsizlik ve hukuksuzluk dayatılmak istenmektedir. Memleket sorunları dururken başkanlık sisteminin dayatılması, fiziki açıdan tek adamı konuma altına almaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bu olmaz ve kabul edilemez. Eğer olursa, meclis tek kişinin egemenliği altına girer ve güçler ayrılığı ilkesi ortadan kalkar. Vatandaşın 5 yılda bir oy kullanmaktan ki o da özgür medyanın olmadığı bir ortamda başka hiçbir denetim imkanı olmayacak. Tek adam meclisi fesih yetkisini kullanabilecek ama meclis tek adamı 5/3 çoğunlukla yargılayabilecek. O yargının da 15 kişilik kadrosunun 12 kişisi yine bu tek adam tarafından atanmış olacak. Varın gerisini siz düşünün artık” dedi.

chp sancaktepe hayır paneli 1Gazeteci yazar ve aynı zamanda CHP Milletvekili Enis Berberoğlu da Uğur Mumcu’yu anarak başladığı konuşmasında önemli ayrıntılara dikkat çekti. “% 50 + 1 ile ya hep kazanacağız, ya da hep kaybedeceğiz” diyen Berberoğlu; “61 yaşımdayım ve bu yaşıma kadar hiç bu kadar korkmamıştım. Aslında ne biz ne de onlar kazanmayacak. Bunun adı bal gibi rejim değişikliğidir ve bu adil olmayan referandumla biz bu rejimi kimselere yedirmeyiz. Referandumu adil ortamda yapsınlar adım gibi eminim ‘Hayır’ çıkar yok ama sandıkları çalarlar, onu buraya, şunu oraya kaydırırlar hile hurda ile ne yapıp eder kendi istediklerini çıkarmak için ellerinden geleni yaparlar. İşte böyle bir ortamda şunu unutmayın ki istikrar ve demokrasiyi unutun” dedi.

chp sancaktepe hayır paneli 3“Ben babamdan miras aldığım Cumhuriyeti kızıma bırakmak istiyorum” diyen Berberoğlu; “Mecliste kanımızla, canımızla mücadele ettiğimiz değişiklik paketini ne yapıp edip parmak hesabı ile geçirdiler. Tıpkı bir haberdeki 5 N 1 K kuralında olduğu gibi adamların derdi belli. Kim sorusunun cevabı Erdoğan. Ekonomik sıkıntılar, bombaların patladığı terör, işsizlik, yanlış dış politika gibi memleketin başında binbir bela varken bu yanlış zamanlama niye diye sorarsanız işte cevabı 7 Haziran akşamı yaşanan korku olduğunu göreceksiniz. 8 Haziran sabahına kendi siyasi gücünü daha fazla derine işleyemeceği korkusuyla uyanan tek adam kendini yasal güvence altına almak için 80 milyonu bu maceraya sürüklemiştir. % 50 + 1 ile % 100’ün nasıl kontrol edeceksiniz, demokrasilerdeki muhalefet ve muhalefetin denetim imkanları tamamen yok edilecek. Bütçeyi tek adam yapacak, vergilerin nasıl toplanıp nasıl harcanacağına yine bu tek adam karar verecek. Unutulmasın ki Fransız ihtilali ve Magna Carta da işte bu bütçe ve vergi sisteminden dolayı çıkmıştı. Yasama, yürütme hepten tek kişinin elinde olacak. Geçmişte Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen yetkiler şimdi tek adama verilecek. Böyle bir başkanlık sistemi Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu’na bile verilse bizler yine ‘Hayır’ deriz.

chp sancaktepe hayır paneli 2

Reklamı Geç