Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu’nda İlk Gün

Bu haberin fotoğrafı yok

Ümraniye Belediyesi’nin başlattığı 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu’nun ilk günü yoğun katılımla gerçekleşti.

ümraniye senpozyum ana fotoGrand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun ilk günü programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyolog Dr. Esra Albayrak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumun konuşmacıları; İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fatıma Tuba Yaylacı ve Catholic University’den Monique Toohey’di. Bu oturumda “Travmatik Olayların Çocuklara ve Gelişimlerine Etkisi” konu edildi.

ümraniye senpozyum3

İkinci oturumda ise İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fırat Erdoğan’ın moderatörlüğünde “Travmatik Olayların Çocuklar Üzerinden Ailelere Etkisi” konuşuldu. ve Kanada-Toronto Narrative Therapy Centre’dan Angel Yuen ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden A. Tamer Aker’in konuşmacı olarak katıldığı oturum; uzmanların katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

ümraniye senpozyum4

ümraniye senpozyum2

ümraniye senpozyum1İlk günün son oturumu olan 3. oturumda ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun moderatörlüğünde ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Reyyan Bilge ile Birleşik Krallık-Leicester University’den Prof. Panos Vostanis’in konuşmacı olarak katılımlarıyla “Travmatik Olaylardan Ruhumuzda ve Aklımızda Kalanlar” konusu konuşuldu.

Sempozyum 25 Mart Cumartesi günü birbirinden değerli uzman ve akademisyenin katılımıyla devam edecek.

Reklamı Geç