Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 TEMMUZ KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI..

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Himayesine

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Himayesine alınan ihanet ve Direniş-15 Temmuz temalı Çekmeköy Uluslararası Kısa Film yarışması için başvuru süresi uzatıldı.

Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kısa film yarışmasının başvuru süresi uzatıldı. Son başvuru tarihi 2 Haziran 2017 olarak duyurulan yarışma, Cumhurbaşkanlığı Himayesine alınmasıyla birlikte daha büyük ilgi gördü. Yoğun talep üzerine yarışma komitesi tarafından alınan karar ile son başvuru tarihi 13 Haziran 2017 olarak belirlendi.

Kısa Filmler Bir Dönemi Kayıt Altına Alıyor!

Çanakkale Savaşları ülkemiz için bir ölüm kalım meselesiydi. Çanakkale’de yaşanan şanlı zafer ne o gün ne de 20 yıl öncesine kadar düzgün bir şekilde kayıt altına alınabildi. Çanakkale destanı arşivlerden, o günleri yaşayanların ya da yaşayanları görenlerin dilinden ancak kayıt altına alınmaya başlandı. 15 Temmuz da Çanakkale gibi bu ülkenin yaşadığı önemli dönüm noktalarından biri olarak tarihi geçecektir. Bu tarihi olayın unutulmaması ve bir daha yaşanmaması için yazarlar kadar sinema sanatçılarına da büyük işler düşmektedir. Çekmeköy Belediyesi bu büyük ve ağır yükün altına girerek tarihi bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras ülkemizin yaşadığı her türlü tecrübeyi bu kayıtlarla aktarmak olacaktır.

Çekmeköy 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı ortaya konulan binlerce ayrı direniş ve kahramanlık hikâyesini kısa filmlerle kayıt altına alarak kalıcı hale getirmeyi amaçlamaktadır. 13 Haziran 2017 tarihine kadar uzatılan yarışmaya başvurular www.ihanetvedirenis.com adresinden yapılmaktadır.

Reklamı Geç