Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAK ANLAMLI BİR ESER; ‘EVLAT’

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürten ve vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin hikâyelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Evlat” isimli çizgi filmi basın mensuplarına tanıtmak için bir program gerçekleştirdi.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 2Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürten ve vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin hikâyelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Evlat” isimli bir çizgi film hazırladı. Evlat isimli çizgi film o gece köprüde şehit düşen Muhsin’in oğlu Ömer’in gözünden 2023 Türkiye’sini ve dedesinin anlatımıyla sağlanan geri dönüşlerle o geceyi gözler önüne seriyor. Çocuklara anlatılmakta zorlanılan bu hain girişim en anlaşılır dille çizgi sinemaya aktarıyor.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 115 Temmuz darbe girişimini unutmamak, unutturmamak ve yeni nesillere doğru aktarabilmek amacıyla Crowne Plaza’da yapılan çizgi filmin tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. Programda ilk olarak Evlat çizgi filminin fragmanı katılımcılara izletildi. 15 Temmuz gecesi şehit olan Muhsin adlı şehidin oğlu Ömer’in gözünden dedesinin hatıralarıyla darbe girişiminin anlatıldığı çizgi film, 2023’ten bir bakışla 2016’dan o vakte kadarki değişimi konu alıyor.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 6Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasın Can; daha önce de Çanakkale Zaferi’yle alakalı ilk olma özelliği taşıyan bir çizgi film yaptıklarını dile getirerek, “Eski darbeleri yaşamış bir insan olarak; 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hadisenin püskürtülmesinin vatan için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bu ülke, vatanına sahip çıkmak için tarihin her döneminde olduğu gibi o gece de canını sakınmadan büyük bedeller ödedi. O gece; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, medyamız, vatandaşımız dik durarak vatanlarının birliğinin bozulmaması için seferber oldu. Evlatlarımız hain kurşunlara gögüslerini siper ederek canlarını bu vatan uğruna feda ettiler. Bu filmdeki ‘Evlat’ tüm vatan evlatlarını kapsamaktadır. Onların unutulmaması için yaptığımız bu çizgi film tarihe tanıklık edecektir” dedi.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 3Başkan Hasan Can, “Milletler geçmişini unutmazsa geçmişinden ders alırsa geleceğe huzurla yürür, dolayısıyla tarihin destanlarını unutursak millet olma özelliğimizi kaybederiz. Çanakkale’yi, Malazgirt’i, İstanbul’un Fethi’ni ve nice kahramanlıklarımızı unutursak, elbette geleceğe güvenli bir şekilde ulaşmamız söz konusu olmaz. Ama en önemlisi o geçmişin kahramanlıklarını destan hâline getiren kahramanları da unutmamamızdır.  Ulubatlı Hasan ve Seyit Onbaşı ne kadar mübarekse, 15 Temmuz akşamı korkmadan ve aldığı talimat gereği, sonu şahadet olan bu yolda silahını çekip memleketin bağrına hançer saplamak isteyen hain generali alnından vuran Ömer Halisdemir de bir o kadar şanlı şerefli ve kahramandır” dedi.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 4Çizgi filmin içeriğini ayrıntılarıyla anlatan ve filmi geniş kitlelere izletmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Hasan Can, “Biz ticari bir kuruluş değiliz filmi nerede izletmemiz mümkünse orada izletiriz. Bizim için önemli olan genç kuşakların bunu seyretmesi. Hedefimiz geniş kitlelerin seyretmesidir. Filmi 3 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ümraniye belediyesi 15 temmuz çizgi sinema 5

Reklamı Geç