Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17. GELENEKSEL ŞİİR, HİKÂYE VE RESİM YARIŞMALARI BAŞLIYOR

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Şiir,

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Şiir, Hikâye ve Resim Yarışmaları’nın 17.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi bu yıl da, para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Şiir, Hikâye ve Resim Yarışmaları’nın 17.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi yine para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak. Yarışmaların seçici kurulu ise; tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşacak.

KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 17.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde edecek esere 15 bin, ikinciye 12 bin, üçüncüye 10 bin ve mansiyonların her birine 3 bin TL para ödülü verilecek. 2021’in, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından,  özveriyle hayatlarını ortaya koyarak mücadele veren “Sağlık Çalışanları Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle; konusu “KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI” olarak belirlendi. Yarışmada, tüm dünyanın içinde bulunduğu salgın döneminde kahraman sağlık çalışanlarının insanüstü bir gayretle yürüttüğü mücadelenin, sanatçı bakışıyla tuvale aktarılması istenecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, düzenlenecek bir törenle verilecek.

Ödül alan ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekânlarda sergilenecek.

Resim yarışması için son başvuru tarihi ise 25 Haziran 2021 Cuma (mesai bitimine kadar) olacak.

Resim Yarışması Şartnamesini İncelemek için Tıklayın

“SERBEST” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen Geleneksel Hikâye Yarışması, bu yıl 17. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması, bu yıl yine “SERBEST” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin ve mansiyonların her birine 3 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak.

Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 21 Mayıs 2021 Cuma (mesai bitimine kadar) olacak.

“KAHRAMANLIK ŞİİRLERİ” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 17. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise Geleneksel Şiir Yarışması olacak. TBMM tarafından 2021 yılının, “İstiklâl Marşı Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle; teması “KAHRAMANLIK ŞİİRLERİ” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 10 bin, ikinci olan şiire 8 bin, üçüncüye 6 bin ve mansiyonların her birine de 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.

Şiir yarışması için son başvuru tarihi 21 Mayıs 2021 Cuma (mesai bitimine kadar) olacak.

Başkan İsmet Yıldırım: “Bu yılki yarışmalarımızı özveriyle hayatlarını ortaya koyarak mücadele veren kahraman sağlık ordumuza ithaf ediyoruz. Bir yandan edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırırken, diğer yandan tarihi şecaat, merhamet ve liderlik örnekleriyle dolu milletimizin yüksek ruhunu besleyecek ürünler ortaya çıkarmanın gayretini güdüyoruz” dedi.

Reklamı Geç