Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AŞURE KAZANLARI ÜMRANİYE’DE KAYNAMAYA BAŞLADI..

< Ümraniye Belediyesi Muharrem

< Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı vesilesiyle geleneksel hale getirdiği aşure ikramlarına başladı. Kazanların başına geçen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Ümraniye Belediyesi, geleneklerin devamını sağlayan etkinlerinden biri olan aşure programlarını bu yıl da sürdürüyor. İlçede dağıtılacak aşurelerin ilki Sufi Ayinler Topluluğu’nun duasıyla Ümraniye Metrosu Çarşı İstasyonu’nda (Eski TRT Lojmanı Önü) gerçekleşti. Aşure dağıtım programına; Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Kaymakam Suat Dervişoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Müftü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İlçe mecidiyekoykonut.com Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu,
Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, STK Temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Hafız Yusuf Bilkil’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, yaptığı konuşmasında; “Yıllardır aşure programını geleneksel hale getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’de de aşure dağıttığını söyleyerek Muharrem Ayı’nın önemine değinen Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Rabbim inşallah bu önümüzdeki aydan itibaren sıkıntılarımızdan, hüzünlerimizden kurtulmayı nasip eylesin” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Hasan Can, “Göreve geldiğimizden bu yana Muharrem Ayı’nda aşure kazanlarımızı kaynatıyoruz. Hamdolsun bu aşure dağıtımı Ümraniye Belediyesi olarak her sene yapılan ve yapılmaya devam eden bir gelenek haline gelmiştir. Bu yılda 60 kazan aşuremizi kaynatıp vatandaşımıza ikram etmeye devam ediyoruz” dedi.

Geçmiş yıllardaki aşure süreçlerine de değinen Başkan Hasan Can, “Biz istiyoruz ki Ümraniye’de aşurenin tadına bakmayan vatandaşımız kalmasın” dedi. Ayrıca aşure dağıtımlarının Ümraniye Belediyesinin kardeş şehri olan Bosna-Hersek Fojnica’da Ümraniye Belediyesi tarafından gönderilen ahçıbaşı
>tarafından da yapıldığını söyleyerek, “Bosna’daki kardeşlerimize de usulüne uygun aşurelerimiz ikram ettik” dedi. Başkan Hasan Can son olarak, “Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin. Rabbim nice Muharrem aylarına ağızımızın tadıyla çıkmayı nasip eylesin. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Allah’ın rahmeti selamı ve bereketi hepinizin üzerine olsun” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Ardından programda bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Suat Dervişoğlu, Muharrem ayının önemine değinerek, “Sizlerle beraber olarak kardeşlik duygularımızı pekiştiriyoruz. Rabbim den birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum. Bu programı düzenleyen Ümraniye Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Program, Müftü İlyas Yılmaztürk’ün dua etmesi ve Başkan Hasan Can ile protokolün aşure kazanların başına geçerek vatandaşa aşure ikram etmesiyle son buldu. Belediyesi tarafından 17 belirlenen noktada aşure dağıtımı 1 hafta boyunca devam edecek.

Reklamı Geç