Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2017 YILINI DEĞERLENDİREN HIZIR; “HEDEFLERİMİZİN % 90’INI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bölge yerel basın temsilcileriyle

Bölge yerel basın temsilcileriyle Aralık ayı buluşmasında 2017 yılını değerlendiren Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, “Erken ya da zamanında hiç fark etmez her an için seçimlere hazırız” dedi.

Yerel basınla düzenli buluşmalar gerçekleştiren Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, yılın son ayında 2017 yılını değerlendirdi. Üsküdar için hedefledikleri projelerin % 90’ını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Hızır, her an seçimlere hazır olduklarını ifade ederek; “Muhalefet partilerinin il başkanlıklarını getirin bizim kadar seçime hazır değillerdir. Oysa biz yarın sabah seçim olsa 4 bin sandık görevlimizle sandıkları kurmaya hazırız” şeklinde konuştu. Hızır’ın yerel basın buluşmasına Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Baltacı’nın da eşlik etti.

“Tarih ve huzurun şehri Üsküdar’ımızda acısı ve tatlısı ile 2017 yılını geride bırakıyoruz. Geçen yılda yaşanan, kederlerimizin ve hüzünlerimizin geride kalmasını ve bir daha hiç yaşanmamasını diliyorum” diyen Başkan Halit Hızır şöyle konuştu: “Rabbimden hata ve kusurlarımızı da bir daha işlememizi ve ders almamızı niyaz ediyorum. Bu bağlamda; 2017 yılında ülkemiz dış ve iç bir çok olay ve hadiselerle karşı karşıya geldi. Vatanımız terör odakları ve dış güçlerin ayak oyunları ile sınandı. Ülkemizin kalkınmasına, dünya da öncü ülke, güçlü devlet olma yolunda, emin adımlar atmasına, engel olunmaya çalışıldı.

Bunlara, dışarıdaki düşmanlarımız neden olsa da, maalesef üzülerek beyan ediyorum ki, yerli iş birlikçileri de yardım etti. Milli irade, güçlü Devlet ve liderimizin feraseti ile daima ayakta kaldık ve daima mazlumun yanında, zalimin karşısında durduk. Dış politikada, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, hazımsızlıkları ve terör örgütlerinin yandaşlıkları ile uğraşırken, bir yandan da güneyimizdeki Suriye iç savaşı, Esed zulmünden kaçan mazlum kardeşlerimizin, mültecilerin göçmen sorunları ile uğraştık. Onların Avrupa ülkelerine göç ederken kaçak yollarda heba oluşlarına, bir gecenin sabahında tanık olduk, hüzünlendik.

Aylan bebeğin Ege sahilimize vuran cansız bedeni; Milletimize derin acılar, telafisi mümkün olmayan hüzünler yaşattı. Bir tarafta Kuzey Irakta dost dediğimiz ve gerektiğinde kol kanat gerdiğimiz, Barzani, tüm uyarılarımız ve ikazlarımıza rağmen bağımsızlık referandumu yaptı ve bizleri üzdü. Geri adım atmış olması ise onun nezdimizdeki değerinin korunmasına kâfi gelmedi; ABD’nin ülkemiz üzerindeki her fırsatta terör destekçiliği gün yüzüne biraz daha çıktı. PYD, JPG ve PKK’nın silahlanması ve modern silahlar ile donatılması dost ve müttefik ülke dediğimiz ABD eliyle oldu. Yıl boyunca her ortamda Liderimizin uyarı ve ikazlarını dikkate almayan ABD yönetimi, son olarak da Kudüs’ümüz konusunda ciğerlerimizi yakan kararı aldı.

Tüm Dünyayı harekete geçirmek, yine Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a düştü. Ümmetin uyanmasına vesile olacak konuşmalarını her platformda yapan Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletlerde yapılan oylamada, ABD’nin rezil olmasına ve dünya ülkeleri gözünde Filistin, dolayısı ile kutsalımız Kudüs konusuna dikkat çekilmesine vesile oldu. Kudüs Kırmızı çizgimizdir, Kudüs Müslümanların namusudur diyerek Ümmetin uyanışına katkıda bulundu. Cumhurbaşkanımız ve iktidarımızın yöneticileri Rusya ve Çin ile yoğun diplomatik girişimlerde bulunarak ticaretimizin artmasına, Uluslararası destekçilerimizin çoğalmasına vesile oldular.

Dünyada gitmediğimiz daha evvel ulaşılamayan ne kadar ülke varsa temas kurdular, ticaret yolları aradılar. Enerji alanında yapılan anlaşmalar Ülkemizin Asya- Avrupa arası nasıl bir köprü ve vazgeçilmez bir ticari partner olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Savunma sanayi anlaşmalarımız ise ülke güvenliğimiz için hayati önem taşıyordu ki S 400 füzeleri bu boşluğu doldurdu.

Yurt içi yapılan yatırımlar hızla devam etti. Tüm terör ve hainlerin, ülke çıkarlarına ters düşecek eylemlerine rağmen Ülkemiz son çeyrekle % 11.1 büyüyerek dünyada 1. oldu. Yatırım, istihdam ve büyüme rakamları ile gözde ülke Türkiye, Liderinin feraseti ve gücü, Miletinin güveni ve dik duruşuyla gıpta ile izlenen bir ülke oldu. 2017 yılında hizmete giren havaalanları, köprüler, kavşaklar hizmet binaları, şehir hastaneleri ile büyüyen gelişen ve dönüşen bir ülke olduk. Planlaması süren, inşaatı devam eden projeler ise göz kamaştırmaya devam etti.

Hain FETÖ Terör örgütü ile mücadele her alanda sürdü. Darbe girişimi sanıkları tek tek hak ettikleri cezaları almaya başladılar ki, aziz şehitlerimiz ve değerli gazilerimizin kanları yerde kalmadı. Yurt içindeki tüm failler yakalandı, yargı önüne çıkarılmaya başlandı. Kaçanlar hakkında yakalama ve talep etme işlemleri devam etti. Kamu çalışanı olarak haksızlığa uğradığını ispat edenlerde, ivedilikle haklarını geri aldı.

İktidarımız iç piyasanın canlanması için teşvik ve müteşebbis desteklerini sürdürdü. Esnaf ve Kobilerimize her alanda yardımlar yapıldı. Sosyal Devletimiz şevkat elini her alanda vatandaşımıza uzattı ki, bunu Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığımız ile belediyelerimiz, hissedilir derecede gösterdiler. Garip guruba insanımız korundu, kollandı. Öksüz ve yetimlerimize, yaşlılarımız ve engellilerimize tüm imkânlarımız seferber edildi.

Ülke genelinde teşkilatlarımız 2017 yılında yoğun faaliyetler ile meşgul oldu. 16 Nisan referandumu ile birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde milletimiz yönetim değişikliğini kabul etti. Başkanlık sistemine geçişin yolunu açtı. Seçilme yaşının düşürülmesi ile gençlerimizin önü açılmış oldu. Meclis dışından seçilecek bakanlar ile ülkenin daha kararlı aktif bir şekilde yönetilebilmesinin önü açıldı. Milletvekili sayısının 600’e çıkarılması ile temsilde adaletin sağlanmasına gayret edildi. İstikrarlı hükümetin 5 yıl görev yapmasına olanak sağlandı. Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiği kesilir maddesi değiştirildi ve Kurucu Genel Başkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partimizin başına tekrar geçmesinin önü açıldı.

Üsküdar Teşkilatlarımız bu referandumda, değişimi yapılacak maddeleri anlatmak üzere 60 günlük bir seçim dönemi geçirdi. Hiç almadığı kadar Üsküdar’ımızda oy alan teşkilatlarımız haklı gururu yaşadı. Danışma meclisleri, koordinasyon toplantıları, halk meclisleri ile vatandaşımıza ulaşmanın yolları arandı. Teşkilatımız Ramazan etkinlikleri ile 30 gün her mahallemizde, seçmenimizle, gönül sofrasında bulundu.

Teşkilatlarımızın daima diri durumda olması için, parti içi eğitim seminerleri düzenlendi. 15 Temmuz’u Anlat Üsküdar konulu kompozisyon ve şiir dalında yapılan yarışmanın ödülleri dağıtıldı. 1. ‘ye Umre 2. ve 3. Olan eser sahiplerine ödülleri takdim edildi. 176 eserin toplandığı 15 Temmuz’u Anlat Üsküdar kitabı görkemli bir tören ile tanıtıldı ve dağıtımı yapıldı.

Teşkilatlarımızın katılımı ile AK Partimizin iktidara gelişinin 15. Yılı münasebeti ile Üsküdar Belediyemizin bu yıl hizmete soktuğu Çavuşdere Spor Sarayında yaklaşık 2500 kişinin katılımı ile etkinlik düzenlendi. Genel Başkan Yardımcılarımızdan Sn. Hayati Yazıcı, Sn. Mustafa Ataş ve Sn. Ravza Kavakçı Kan hanımında İstanbul Milletvekillerimiz Sn. Metin Külünk, Sn. Mehmet Ali Pulcu, Sn. İsmet Uçma ve Sn. Hurşit Yıldırım’ında katılım sağladığı program muhteşem oldu.

Haftanın her günü bereketli, hareketli bir o kadar etkin çalışmalar yapan kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız ile İlçe Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Türkmen ve Yardımcıları ile 2017 de olduğu gibi 2018 de de durmadan, yorulmadan İlk günkü aşk ile yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımı en derin hürmet, saygı ve muhabbetle selamlıyor hayatlarında herşeyin önceki yıllardan daha güzel olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Reklamı Geç