Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

2018 ÇOK HAREKETLİ GEÇECEK ÇOK..

Erken seçim söylemi her zaman konuşulur, lakin son 15 yıldır pek de gerçekleşmez. Bu kez de öyle oldu, olacak gibi. Yeni sistemin yürürlüğe gireceği genel seçim ve yerel seçimlerin normal zamanı olan 2019’da yapılacağını artık net olarak söyleyebiliriz…

Hal böyle olunca da hareketlilik anlamında 2018’in büyük bir seçim yılı olması kaçınılmaz. Yeni dönemde artık başarı çıtası % 50+1. İktidar mecidiyekoykonut.com Ak Parti her zaman olduğu gibi gerek yerel yönetimleri, gerekse teşkilatları ile seçime hazır durmaya çalışıyor. Ana muhalefet CHP ise kongre süreçleri ile yenilemeye çalıştığı örgütlerle seçime hazırlanacak.

MHP’de durum, partileşmesi beklenen yeni oluşuma kilitlenmiş vaziyette. Yeni oluşumun genel ve yerel seçimlerde iktidar partisini nasıl etkileyeceği de merak konusu. Kimine göre dengeler alt-üst olur, kimine göre ‘Dağ fare doğurur’ misali büyük bir etki olmaz.

Seçimlere doğru; içerde ve dışarda yaşanan ekonomik sorunlar ile terör olayları ve Kuzey Irak meselesi iktidar partisinin en zor sınavlarından hiç kuşkusuz. 15 Temmuz sonrası FETÖ ile mücadele ayrı bir zor sınav. Böyle zor sınavlarda henüz başarılı olunama-dığını birçok Ak Parti’li de kabul ediyor.

İstifa eden İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine yeni aday Mevlüt Uysal’ı açıklarken önemli mesajlar veren Teşkilat Başkanı Erol Kaya’nın, ‘2019 seçimleri Türkiye’nin gelecek seçimidir. Onun için yeni dönemde bize oy vermeyenleri de kuşatıp, kucaklamalıyız’ sözleri oldukça manidar.

İlçelerde kongreler öncesi delege seçimlerini tamamlamaya çalışan ana muhalefet CHP her zamanki gibi ‘umut’la yaşamaya devam ediyor. Delege seçimlerinde kavga, gürültü, çekişme ve oyunlar birbirini kovalıyor. İlk seçimde herkes belediye başkan adayı, meclis üyesi adayı, yetmedi milletvekili adayı.

Uzun lafın kısası; her işte olduğu gibi siyasette de oyunu kuralına göre oynayan ve iyi olan kazanmayı hak edecek…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç