Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2018 SONBAHARINDA YENİDEN SANDIK BAŞINA MI GİDİYORUZ..

Ak Parti’nin 24 Haziran

Ak Parti’nin 24 Haziran seçimleri akabinde 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimleri de erkene almak için çalışmalara başladığı yönündeki haberler siyaset gündemini alt-üst edecek türden.

Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin, 2018 yaz ayının bitimindeki bir ay ve tarihte yapılması ile ilgili hazırlıklarını sürdüren AK Parti, seçimlerin erkene alınması için muhalefete de öneri götürecek. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da erken yerel seçimlere sıcak baktığı ifade ediliyor. Maltepe’den yayın yapan Önce Memleket Gazetesi internet sitesinde Ömer Şahin imzasıyla yayınlanan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiye yerel seçimlerle ilgili talimat verdi. AK Parti’nin yerel seçimlerin erkene alınmasının yeni sistemde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini de araştırdıklarını belirtilerek bir formül üzerinde durdukları belirtiliyor. Bulunan bu formül ile 2018 yaz ayı bitiminde bir ay ve tarihte erken yerel seçim yapılacağı kuvvetle muhtemel ihtimaller arasında.

Yerel seçimlerin erkene alınması ile Ak Partili belediyelerdeki belediye başkanlarının 50 den fazlasında değişim bekleniliyor. Türkiye MHP Lideri Bahçeli’nin çağrısı ile başlayan sürecin sonunda 24 Haziran’da erken genel seçime gitti ve iktidar partisi ittifak kurarak istediği sonucu elde etti. Yapılan başarılı bir genel seçimin akabinde belediyelerdeki kötü gidişata son vermek isteyen iktidar, 2019 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimleri, yaz aylarının bitiminde ki bir ay ve tarihe alarak 2019’a seçimsiz ve yepyeni kadrolarla girmeyi planlıyor.

Reklamı Geç