Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“23 HAZİRAN’DA EMANETİ GERİ ALMAYA GELİYORUZ”

İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem

İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri için belirlediği ”yol haritasını”, basın toplantısıyla açıkladı. “İmamoğlu varsa umut var” sloganıyla yol yürüyeceklerini belirten İmamoğlu, ”Siyasete yepyeni bir hava, yepyeni bir ruh getireceğiz. Kapı kapı, sokak sokak, semt semt gezeceğiz. Bize yapılanları anlatacağız” dedi.

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri için belirlediği ”yol haritasını”, düzenlenen ”Kampanya Koordinasyon Toplantısı”nda açıkladı. Toplantıya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda milletvekili, belediye başkanları, eski siyasiler ile partililer katıldı. ”Her şey çok güzel olacak” sloganını esin kaynağı 13 yaşındaki Berkay Gezgin ve İmamoğlu’nun seçim otobüsünü 4 tansiyonla kilometrelerce takip etmesiyle sosyal medyada büyük ilgi gören 71 yaşındaki Müzeyyen Şahpaz da toplantıda hazır bulundu.

Yerli ve yabancı basının yoğun ilgisi altında gerçekleşen toplantının yapılacağı salon girişine ve içine, yeni kampanya döneminde kullanılacak görsellerden konuldu. Katılımcılara, kampanyaya özel yenilenmiş şarkılar ve yeni besteler dinletildi. Kampanya, beklendiği gibi, ”Her şey çok güzel olacak” sloganı üzerine konumlandırıldı. Bir diğer ana slogan Salona hakim olan duygu, coşkuydu. İmamoğlu, ”16 milyon İstanbullunun Başkanı, İstanbul’un Başkanı” anonsuyla salona giriş yaptı. Katılımcılar, İmamoğlu’nu ayakta ve alkışlarla karşıladı. Aynı anda çevresi kameralarla kuşatılan İmamoğlu, ön sıralarda oturan partililer ve vatandaşlarla tek tek tokalaştı. İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun arasındaki koltuğa oturdu. Toplantı Bülent Ecevit, İsmet İnönü, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptalinden mazbatasının alınmasına, 18 günlük İBB Başkanlığı’ndan yeni kampanya stratejilerine kadar birçok yorumunu ve görüşlerini, görsel slaytlar eşliğinde medyayla paylaştı. İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:

”Bu stratejiyi biz yazmıyoruz. Bizim stratejimizi, herkesin gözü önünde, bizzat İstanbullular yazıyor” diyen İmamoğlu, ”Vatandaşlarımıza, ‘Bu şehrin bu ülkenin gerçek sahibi sizlersiniz. Sakın korkmayın, sakın endişelenmeyin, sakın susmayın’ diyeceğiz. Ve onlara diyeceğiz ki, bizim büyük bir davamız var: İstanbul’un israf düzeni değişecek” şeklinde konuştu. İmamoğlu, ”İstanbul’un israf düzeni, bütün kaynakları bir küçücük azınlığa paylaştırmaya dayanıyor. O kaynakları paylaşanlar arsızlaşıyorlar; ülkede bir gerilim havası hakim olsun ve kendi menfaatleri sürsün diye uğraşıyorlar. YSK’nın kararıyla herkes net olarak gördü. İstanbul’daki israf düzeninden yararlananlar hak hukuk tanımıyor. Vicdan tanımıyor. Bu düzen sadece bir avuç azınlık için var” diye konuştu.

Katılımcılar, yaklaşık 50 dakika konuşan İmamoğlu’nun son sözlerini ayakta alkışlayarak ve ”Her şey çok güzel olacak” sloganına katılarak dinledi. Konuşma sonunda, milletvekilleri, CHP ve İyi Parti il başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, İmamoğlu’nun yanına, platforma çıktı ve anı fotoğrafları çekildi. Etkinliğin ardından, basına kapalı olarak belediye başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Reklamı Geç