Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 AĞUSTOS’TAN 15 TEMMUZ’A, İBB’DEN, ECEVİT, SIDDIK ERASLAN VE İMAMOĞLU’NA…

Verilen bir aylık aranın

Verilen bir aylık aranın ardından belediye meclis toplantıları Eylül ayı oturumları ile yeniden başladı. Pandemi nedeniyle Taşdelen Nikah Sarayı’nda toplantılarını sürdüren Çekmeköy Belediye Meclisi de yeni dönemin ilk birleşimini Meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştirdi. Rutin gündem maddelerinin dışında bir çok konuda karşılıklı sert tartışmaların yaşandığı meclis toplantısının ana gündem konusu; Hamidiye Mahallesi’nde özel eğitim alanı olarak ihale yoluyla satışı gerçekleştirilen 465 ada 1 parsel sayılı 7.028.80 metrekarelik arsa oldu. CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Ünal Bellek, bölgede özel eğitim alanına değil devlet okuluna ihtiyaç olduğunu hatırlatarak daha önceden yargı yolu ile satışına engel olunan arsa için yine hukuk yoluna gittiklerini ifade etti. Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel ise İBB’nin de çok sayıda arsa ve gayrimenkul sattığını ifade ederek, “Yetkimiz olduğu halde faizle Çekmeköy’ü borçlandırmak yerine bu imkanı değerlendirmekle yanlış yapmadık, vicdanımız rahat” şeklinde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının engellenmesini kınayarak konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Bu zaferi kazanan başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve komuta kademesi, Kurtuluş Savaşı Gazisi Dedem Ahmet Bellek ile tüm şehit ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Zafer, başaranların, kazananların ve inananlarındır” dedi. Çekmeköy’de kaçak yapılaşmaların her geçen gün arttığına değinen Ünal Bellek, özellikle işyerlerinin sokağa doğru çıkmaların ötesinde taşmalarla alan büyüttüklerini ve bunun sonucu oluşan rantın da çeşitli dedikodu ve pis kokulara neden olduğunu kaydetti.

BELLEK; “BİZLER BURAYA ÇELİK, ÇOMAK OYNAMAYA GELMİYORUZ…”

Belediye meclisine verdikleri soru önergelerine cevap dahi verilemediğini söyleyen CHP’li Ünal Bellek, “Bizler buraya çelik çomak oynamaya değil, halk adına halkın hakkını ve hukukunu korumaya, sormaya ve sorgulamaya geliyoruz. Ortada saklanan, gizlenen bir şeyler mi var ki soru önergelerimize cevap veremiyorsunuz?” şeklinde konuştu. İlçedeki özellikle eski parkların adeta döküldüğünü söyleyen Bellek, “Mevlana, Mehmet Akif, Yunus Emre gibi isimlerin verildiği parklarımız isimlerine hiç de yakışmayan bir haldeler. Parklarda bırakın çim, ot bile yok” dedi. Tören alanında yenilenmesi sürekli gündeme gelen Atatürk anıtının bir türlü yapılmadığını da hatırlatan Bellek, “Bu anıtı yapamayacaksanız söyleyin bilelim. Gerekirse Millet İttifakı üyeleri olarak bizler cebimizden bu anıtı yenileyelim” dedi.

“İBB İMAR KOMİSYONUNDA ŞAİBELİ ŞEKİLDE GEÇEN BİR KARAR…”

Çekmeköy kamuoyunda günlerdir konuşulan Hamidiye Mahallesi 465 ada 1 parsel sayılı 7.028.80 metrekarelik arsanın satışına da uzunca yer ayıran Ünal Bellek, “Borçlanma yetkisi istediniz verdik. Başka arsaların satışı gündeme geldi, grubumuzu serbest bıraktık kimi evet kimi hayır dedi. Şimdi tüm bunların üzerine Hamidiye Mahallesi’nde devlet okuluna büyük bir ihtiyaç olmasına rağmen böylesine kıymetli bir yeri özel eğitim alanı olarak satıyorsunuz. Kaldı ki bu yerin satışı daha evvelce yargıya taşınmış ve mahkeme bu satışa, bölgede devlet okulu ihtiyacı olmasından dolayı izin vermemiş. Yine İBB imar komisyonunda şaibeli bir kararla geçirilen bu satış için milli eğitim devlet okulu yapılmasını istiyor. O bölgede çocuklarımız 50-60 kişilik sınıflarda okumaya çalışırken hangi akla hizmet bu arsayı satıyorsunuz anlamış değiliz. Eğitim önemli. Çekmeköy’de bu kadar kıymetli başka da bir yerimiz yok. Bu satışı nasıl yaparsınız. Hukuken konunun takipçisi olacağız ve yine yargı yoluna giderek bu satışa engel olacağız” şeklinde konuştu.

YÜKSEL; “FAİZLE BORÇLANMAK YERİNE BU İMKANI DEĞERLENDİRDİK.. “

Eleştirilere yanıt Ak Parti adına Grup Başkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’den geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve diğer tüm milli bayramların herkesin ortak değeri olduğunu söyleyen Yüksel, “Daha büyük ve daha güçlü Türkiye yolunda 30 Ağustos’ta 300 siha ile Cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinde Atatürk portresi çizenleri kutluyorum” şeklinde konuştu. Arsa satışının Çekmeköy’ün menfaatine olduğunu savunan Yüksel, “Evet borçlanma yetkisini evet oyu ile destek verdiniz sağolun ancak faizle Çekmeköy’ü borçlandırmak yerine böyle bir imkanımız vardı ve bunu değerlendirdik. Yanlış bir iş yapmadık ve vicdanımız da son derece rahat” dedi.

“İBB YÖNETİMİ DE BİR ÇOK ARSA VE GAYRİMENKUL SATIYOR..”

İBB yönetiminin de her gün bir çok arsa ve gayrimenkul sattığını ifade eden Şahmettin Yüksel, sırf bu ay 17 adet satış olacağını söyledi. Yüksel, satışı yapılan arsanın, İBB’de imar komisyonu raporunun altında Ekrem İmamoğlu imzası ile onaylandığını söyledi. Belediyelerin okul yapmadığını okul yeri arsası üretip milli eğitime destek amaçlı verdiğini ifade eden Yüksel, “Biz de Çekmeköy Belediyesi olarak 10 adet okul yerini milli eğitime tahsis ettik. Hamidiye Mahallesi’nde satışı yapılan arsanın yakınındaki Ulus Pazarı yerinde çok kısa bir süre içeresinde büyük bir devlet okulunun yapımına başlanıyor ve bu bölgenin okul ihtiyacı da böylece giderilmiş olacak” dedi.

“ATATÜRK BÜSTÜNÜ ÇEKMEKÖY’E YAKIŞIR ŞEKİLDE YENİLEYECEĞİZ..”

İBB’nin ilçeler arasında eşit hizmet dağılımı yapmadığını iddia eden Ak Parti’li Şahmettin Yüksel, “Bakınız Ataşehir ile Çekmeköy ilçeleri arasındaki verilen asfalt miktarına ve önceki dönemli bu dönem arasındaki farka. Biz de büyükşehirde onca soru önergesi veriyoruz lakin cevap alamıyoruz. Çekmeköy’ün bir noktasında gece gündüz demeden hizmet için çalışıyoruz. Parklarımızla ilgili gelen her talebi anında yerine getiriyoruz. Tören alanındaki Atatürk büstünü de ilçemize yakışacak şekilde projelendirdik ve çok kısa bir süre içerisinde yenileyeceğiz” dedi.

Meclis toplantısında; Şahmettin Yüksel’in, Ünal Bellek’in konuşmasını uzun bulduğu için eleştirmesi üzerine meclisi terk edeceğini söylemesinin ardından CHP’li Özgür Kip’in, “Siz şimdi grup başkan vekilimizi dinlemez ve salondan çıkarsanız, CHP gurubu da bundan sonra sizin hiçbir konuşmanızı dinlemeyecektir ve siz konuşurken salonu terk edecektir” sözleri üzerine Yüksel, geri adım attı ve salonu terk etmekten vazgeçti

YÜKSEL; “KABUL EDİYORUZ SEYİR TEPESİ PROJESİ’NDE NEFESİMİZ YETMEDİ ANCAK..”

Yarım kalan Seyir Tepesi projesinde İBB Başkanı İmamoğlu’nun sözünün yerde kaldığını kaydeden Yüksel, “Tamam kabul ediyoruz bu projede nefesimiz yetmedi. Halkımız da yetkiyi ve görevi size verdi ama yılbaşında ilçemizi ziyaret eden Sayın İmamoğlu’nun da sözü hala yerine gelmiş değil” dedi. Yüksel, “Bakınız Çekmeköy’e Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarını kazandırıyoruz. 10 okulumuza basket sahaları kazandırdık. Genç ofis adı altında 4 kitap kafenin yapımı hızla tamamlanıyor. 15 okulun bakım ve onarımını yaptık. 7 ibadethanemizin bakım ve onarımını tamamladık. 15 Ekim’de Çamlık hatboyu projesini hizmete açıyoruz. Yine kapalı yüzme havuzumuzun da temelini yakında atıyoruz” şeklinde yapılan ve yapılacak olan hizmetleri özetledi.

CHP’Lİ MURAT CİRAV; “SEÇİMİ KAYBEDİNCE OYUN YAPTINIZ…”

Şahmettin Yüksel’in İBB’nin arsa ve gayrimenkul satışı yaptığına yönelik sözlerine yanıt CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav’dan geldi. Yüksel’in, “İstanbul’u satıyorlar” cümlesinin son derece yanlış bir söyle olduğunu ifade eden Cirav, “Önceki, sizin yönetiminiz döneminde satışa sunulmak üzere yapılan lüks konutlar, seçimi kaybedince ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere ibaresiyle değiştirilince şimdi böyle oluyor” dedi.

ÜNAL BELLEK; “SIDDIK ERASLAN’IN DEVRETTİĞİ TOMAR TOMAR TAPULAR NERDE?..”

Yüksel’in sözlerine CHP grubu adına cevap ise yine Ünal Bellek’ten geldi. Yüksel’i çok iyi bir ‘Demogog’ olmakla eleştiren Bellek, “Bir saati aşkın süre laf kalabalıklığından başka bir şey dinlemedik. Memleketten insan manzaraları. Dolar 7.40’ı aşmış, Euro 8.80’i geçmiş, enflasyon yüzde 30’lara çıkmış siz hala açılış diyorsunuz. Bu belediyeyi size teslim ederken bir tomar tapu devreden eski başkan Sıddık Eraslan’ın adını verebileceğiniz büyüklükte bir park mı yaptınız bu ilçede. Sonra o tomar tomar tapulardan kaç tanesi kaldı elinizde?” diye sordu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imar komisyonu raporu altındaki imzanın onay manasına gelmediğini hatırlatan Bellek, “İBB’de meclis çoğunluğu sizde. 2. kez gelen bir dosya illaki bir karara bağlanacak. Bu imza yayınlanmak ve askıya çıkmak üzere atılmıştır. Ama bizler yargı yolu ile daha önceki gibi bu satışa Çekmeköy halkının menfaati için engel olacağız” dedi. 15 Temmuz şehit yakınları için toplanan paraların biran önce hak sahiplerine verilmesi gerektiğini kaydeden Bellek, “Ne istediler de vermedik, kandırıldım, Allah affetsin diyen ne ben ne genel başkanım ne de rahmetli Bülent Ecevit değildir” dedi.

İYİ PARTİ’Lİ BORA KILIÇ; “İYİ İŞLERE TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLİN..”

Karşılıklı sert tartışmaların yaşandığı Çekmeköy Belediye Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde sahada halka dokunan hizmetlere imza attığını söyledi. Kılıç, “Her gün halkın arasındayım. Muhtarlara gidiyorum, sokakta vatandaşlarla konuşuyorum. Gidin bakın Riva Deresi için yapılan çalışmalara. Hizmette zerre kadar ayrımcılık, adam kayırmacılık yok. Sizler de Ak Parti’li üyeler olarak yapılan hizmetlerin daha iyi olması için destek ve katkıda bulunun ve yapılan iyi işlere teşekkür etmesini bilin” şeklinde konuştu. 9 maddelik gündemin oybirliği ile kabul edildiği mecliste maddeler ilgili komisyonlara havale edildi ve Çarşamba günü ikinci birleşim için ara verildi.

Reklamı Geç