Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

39 İLÇEDE MAKAS NERDE AÇILDI, NERDE KAPANDI?..

Üzerinden 1 aydan fazla

Üzerinden 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen tartışması bitmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri için gözler Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karara çevrilmişken, Sultanbeyli’den Beşiktaş’a 39 ilçede her iki adayın aldığı oy oranlarında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 31 Mart seçimlerinin ardından devam eden hukuki süreçte sona yaklaşılıyor. Ak Parti’nin seçimlerin iptali ve yenilenmesi için yaptığı başvuru neticesinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından önümüzdeki hafta başında karara bağlanması bekleniyor. Kesin olmayan mevcut sonuca göre İstanbul’daki 39 ilçede çoğunluğu kazanan iktidar Ak Parti, büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptırmış durumdu. Büyükşehir meclisinde de çoğunluk Ak Parti’de. Hal böyle olunca merak konusu olan 39 ilçede Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın oyları ne durumda sorusunun cevabı bu haberimizde.

İlçeleri tek tek incelediğimizde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun en yüksek oyu CHP’nin kalesi Beşiktaş’ta % 79.1’le aldığı, Ak Parti’nin kalesi Sultanbeyli’de bile oyunu % 30 bandında koruduğu gözleniyor. Ak Parti Adayı Binali Yıldırım ise % 66.5 oranla en yüksek oyu Sultanbeyli’den alıyor ancak çoğunluğu aldığı ilçelerde oy ortalaması genelde % 50’li seviyelerde. Yıldırım’ın oyları Tuzla, Sancaktepe, Üsküdar ve Çekmeköy gibi ilçelerde rakibine çok fazla fark yapamıyor. Oysa İmamoğlu’nun yüksek aldığı ilçelerde Yıldırım’la arasındaki makas oldukça açılıyor.

Reklamı Geç