Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE EN KISA VE EN SAKİN MECLİS TOPLANTISI REKORU..

Tarihinin en kısa ve

Tarihinin en kısa ve en sakin oturumlarından birini gerçekleştirerek Mart ayı toplantılarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yakışır bir nezaket örneği sergiledi. Meclis başlangıcında Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel, bayan meclis üyelerine gül takdim etti. CHP ve İYİ Parti meclis grup başkanvekilleriyle birlikte bunu planladıklarını söyleyen Şahmettin Yüksel, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 3 maddeden oluşan ana gündem maddelerinin de oybirliği ile kabul edildiği oturumda 8 Mart Kadınlar Günü’ne ilişkin bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Zehra Hantaş Karaol, “Cumhuriyet bir kadın devrimidir” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Zehra Hantaş Karaol, cinsiyet sınıf ayrımcılığına dikkat çekti ve kadın-erkek eşitsizliğinin toplumun tüm kesimlerinde fazlasıyla hissedildiğini kaydetti. Cumhuriyetin bir kadın devrimi olduğunu ifade eden Karaol, “Cumhuriyetle birlikte, binde 8 olan kadın okuma-yazma oranı hızla yükseldi ve Avrupa ülkeleri arasında kadın haklarına daha erken kavuşan ülke olduk” dedi. Buna rağmen günümüzde ve özellikle son 18 yılda kadın haklarının bilinçli şekilde örselendiğini iddia eden CHP’li Karaol, “Gelinen noktada ülkemizde kadının iş gücüne katılım oranı TÜİK verilerine göre sadece yüzde 32, istihdam oranı ise yüzde 26.3’tür. Çalışan kadınlarımızın da yüzde 42’yi yani yaklaşık 4 milyon kadınımız da kayıt dışı işlerde çalışmaktadır. Kadın erkek çalışanlar arasında ücret farkı yüzde 13.2, yönetici ve karar verici pozisyonlardaki kadın oranımız ise sadece yüzde 16,3’tür” şeklinde konuştu.

Siyasette de kadının yerinin farklı olmadığını kaydeden Karaol, “Kadının bir an önce evlenmesi, babasının gölgesinden kocasının gölgesine girmesi hatta bir süre sonra oğlunun gölgesi altına girmesi için ciddi çaba harcanıyor. Ak Parti iktidarının bakış açısına göre kadın erkek eşitliği fıtrata uygun değil, anneliği reddeden kadın eksiktir, kadınlar çalıştığı için işsizlik vardır, kadının tek kariyeri anneliktir, kahkaha atan kadın iffetsizdir, Türk kadını evinin süsüdür, vs… Yine bu dönemde kadına şiddet oranları yükselmiş, hak gaspları katlanarak artmış ve kadın cinayetleri adeta sıradanlaştırılmıştır. Her yıl en az 500 kadın erkek şiddetine kurban gidiyor. Yine bu dönemde 8 yıllık zorunlu eğitimin yerine 4+4+4 sistemi getirilerek kız çocuklarının 4. sınıftan sonra eğitimini devam ettirmesi engellenmiş ve çocuk yaşta gelinlerin sayısı artırılmıştır” dedi.

Ak Parti Milletvekili Özlem Zengin’in geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ‘çıplak arama’ iddialarına ilişkin sözlerini de kınayan CHP’li Karaol, “Bir kadın olarak milletvekili olarak kendisinden siyaset üstü bir üslup kullanmasını, ‘çıplak arama cinsel şiddettir’ deyip karşı çıkmasını beklerdik” dedi. Karaol sözlerinin sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlayarak; “Kadına şiddetin olmadığı herkesin özgürce yaşayıp eşit haklara sahip olduğu güzel günler diliyorum” dedi.

Reklamı Geç