Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE’DEN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ BULUŞMASI..

19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle yönetimi ve meclis üyeleriyle birlikte mahalle muhtarlarıyla buluşan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, partisinin 105 maddeden oluşan muhtarlık yasa taslağını hatırlatarak; “Görev ve sorumluluğunuz çok yetkiniz yok. Tüm sorunlarınız CHP iktidarında çözülecek” dedi.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile mahalle muhtarlarına Tantavi Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı daveti verdi. İlçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı programda konuşan İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, muhtarların sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini ve tüm bu ihtiyaçların CHP iktidarında çözüme kavuşacağını ifade etti. “Biliyoruz siz muhtarlarımızın görev ve sorumlulukları çok ama yetkisi yok” diyen Kızılkaya, “Partimizin sizler için hazırlamış olduğu 105 maddiden oluşan kanun taslağı bir çok talebinize cevap verir nitelikte” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta kamuoyuna anlattığı 105 maddelik kanun taslağının muhtarların bütçe ve personel hakkı gibi başlıca sorunlarına çare olacağını kaydeden Başkan Kızılkaya, “Yine bu tasarının kanunlaşması ile tüm sosyal yardımlar da sizlerin aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak. Toplumun her bireyini en iyi tanıyan ve gözlemleyen sizlersiniz. Belediye meclislerinde mahalleleriniz ile ilgili kararlarda sizlerin de söz ve oy hakkı olacak. Kamu kurumları ile işbirliği içerisinde çeşitli sosyal projeler yapma hakkı tanınacak. Yine 105 maddenin içerisinde Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması da yer alıyor. Tüm bu maddeler CHP iktidarında kanunlaşacak ve sorunlarınıza çare olunacak” şeklinde konuştu.

Ümraniye Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Karataş ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu Teşkilat Başkanı Dursun Ali Yılmaz da yaptıkları konuşmada, Muhtarlar Günü daveti için teşekkür ettiler. Muhtar Yaşar Karataş, “Biz her partiliyiz ama hiç bir partili değiliz. Bizim için önemli olan vatandaşın en iyi şekilde hizmet alması. Hizmetin partisi olmaz. Muhtar olarak bizler de vatandaşla sizler arasında birer iletişim kanalı ve köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

Bazı muhtarlar da, “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere her çalışmada samimi ve şeffaf olunmasını ve biz muhtarlarla bilgi paylaşımı yapılmasını istiyoruz” dediler.

Ümraniye Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ali Kılıç da yaptığı konuşmada, Ekim ayı meclisinde oyçokluğu ile geçen 850 milyon liralık bütçeyi hatırlatarak; “Şimdi sizlere sormak istiyorum bu bütçenin ne kadarı mahallelerimize yansıyor? şeklinde konuştu. Bütçenin 37 mahalleye yansımalarının az olduğunu iddia eden Ali Kılıç, “Bu bütçeye göre 37 mahallemize yüzde 30 yatırım planlanıyor. 2011 yılında hizmete açılan Hekimbaşı’ndaki millet bahçesine her sene 40-50 milyon lira para harcanırken Finanskent ve Yenişehir mahallelerimize birer muhtarlık binası bile yapılmıyor. Onca paralar harcanan Gölet Parkı şimdi kaldırılarak yerine bambaşka işler yapılıyor. Yine geçtiğimiz aylarda görüşülen muhtarlara ayni ve nakdi yardımların 2.500 liradan çok daha fazla olmasını bizler savunduk. Burada yardımın sınırsız olması gibi bir karar çıktı fakat muhtarlık bütçesine baktığımız zaman bu yardımın sınırsız olması elbette mümkün değil sadece bir algı oyunu olduğunu görüyoruz” dedi.

Ümraniye Tatlısu Mahallesi Muhtarı Cezmi Temur da yaptığı konuşmada; “Türkiye bir hukuk devleti ve muhtarlık kurumu daha da güçlendirilmeli. Çünkü muhtarlar sorunların tam merkezinde ve sorunların tam da içerisinde. Çözüm için bütçe de lazım, imkanlar da lazım, muhatap da lazım. 37 mahallesi ile Ümraniye çok bir ilçe ve bu ilçede yapılmayan işler yok değil, elbette var lakin sorunlar da çok. Şahsen benim mahallemde eğitimden ulaşıma, Pazar yerinden daha pek çok konuya kadar sorunlar mevcut ve ben bunların çözümü için tüm yetkili kurumlarımıza çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğim. Hepimizin tek bir amacı var bu millete daha fazla hizmet” dedi.

Yerel Gazete Özel Haberleri ve görselleri kopyalanıp başka yayınlarda kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır.

Reklamı Geç