Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“5 YILDA YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR..”

Yaklaşık 10 bin nüfusa

Yaklaşık 10 bin nüfusa sahip Ümraniye’nin tarihi geçmişi en köklü mahallesi Hekimbaşı, sevilen muhtar Abdurrahman Toprak ile yoluna devam etmek istiyor. Yıllar yılı boğuştuğu sorunlarına son dönemde Abdurrahman Toprak ile çözümler üretmeye başlayan Hekimbaşı Mahallesi; genç, dinamik ve de çalışkan muhtarı ile yeni dönemde kalıcı hizmetler almayı planlıyor. Mahallelinin 5 yıl öncesine kadar hiç takip edilmeyen mülklerine yönelik hukuki davalara tam 4 avukatla destek veren Muhtar Toprak, farklı niyetteki kişilerin emellerine engel olarak halkın gözünde adeta bir kahraman olmuş durumda.

Yerel Gazete olarak; Hekimbaşı Mahallesi’nde 7’den 70’e, her görüşten, herkesin sevdiği Muhtar Abdurrahman Toprak ile geçen 5 yılın muhasebesini yaptık. www.yerelgazete.com.tr ye samimi açıklamalarda bulunan Muhtar Toprak; belediyeden kaymakamlığa, İETT’den PTT, elektrik ve su idaresine kadar tüm yetkili birimlerle kurduğu yakın diyaloglar neticesinde mahallesine kazandırdığı hizmet ve yatırımları sıraladı ve ekledi; “Geçen 5 yılda yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır.”

“Osmanlı’nın son mirası Hekimbaşı Köşkü’nün yer aldığı mahallemiz bölgenin en havadar semtidir” diyerek sözlerine başlayan Muhtar Abdurrahman Toprak, can alıcı bir konuyla açıklamalarına başlıyor. Çağımızın vebası uyuşturucu madde ile mücadele ve en önemlisi bonzai illetinin mahalledeki etkileri ile başa çıkma çalışmaları. Bu noktada örnek bir mücadele verilmiş ve mahallenin gençleri artık spora yönlenmiş vaziyette..

Göreve geldiği zaman Hekimbaşı Mahallesi’nden 5 gencin bonzaiden hayatını kaybettiğini söyleyen Muhtar Toprak; “Bu sarsıcı duruma kayıtsız kalamazdık. Derhal mahallemizin önde gelenleri ile konuyu ele aldık. Cami İmamımız Nurullah Hoca ile birlikte amansız bir mücadele başlattık. Bir yandan gençlerimizi eğiterek bilinçlendirirken diğer yandan aileleri ziyaret edip işbirliği yaptık. Okul müdürlerimiz, cami hocalarımız ve dernek başkanları ile toplantılar yaptık. Belediyemizin de desteği ile gençlerimizi spora teşvik amacıyla Hekimbaşı Spor Kulübü’müzü, Kulüp Başkanımız Nazım Yılmaz ile birlikte kurduk ve lokalini açarak çalışmalara start verdik. Gençlerimizi spora kanalize ederek uyuşturucu benzeri kötü alışkanlıklardan kurtarma yolundaki hedeflerimiz bir bir hayata geçiyor, halkımız şahsıma ve ekibime güven tazelemesi halinde yeni dönemde bu yoldaki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

2018 Ekim ayında kurulan ve Ümraniye kulübü olan Hekimbaşıspor, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescillenerek Ümraniye ve İstanbul Amatör liglerinin yeni takımı oldu.

Muhtar Abdurrahman Toprak, Hekimbaşı Mahallesi’nin en büyük sorunlarından birinin adeta kahramanı olmuş durumda. Mahallede 115 bin metrekarelik köşk alanının da üzerinde olduğu vatandaşın mülklerine yönelik mahkemelik alanlar var. Yıllar yılı süren ve takip edilmeyen vatandaşın mülklerine yönelik hukuki sürece büyük destek veren Muhtar Toprak, daha önceden tek bir avukatı olmayan bu davaları bugün tam 4 avukatla takip ediyor. Vatandaşın tapuları üzerindeki şerhlerin kaldırılması gibi olumlu sonuçların da alınmaya başlandığı davalar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Muhtar Toprak, 2/B’den çıkmayan ormanda kalan yerlerin de takipçisi oluyor. Toprak, ormanda kalan 600 evin takibine destek veriyor.

1982 yılından bugüne Hekimbaşı’nda yaşadığını kaydeden Muhtar Abdurrahman Toprak; “Yıllar yılı istediği hizmetleri alamayan mahallemizin türlü türlü sorun ve sıkıntıları vardı. Halkın taleplerini karşılama yolunda 5 yıl boyunca önemli mesafeler kaydettik, yeni dönemde daha büyük mesafeler kaydetmek için yeniden göreve talip olduk” dedi.

Mahalle sakinleri ile yetkililer arasında köprü kurarak halka hizmet yolunu açtığını kaydeden Muhtar Toprak şu değerlendirmelerde bulundu:

Ümraniye, Beykoz ve Üsküdar’ın tam kesişme noktasında bulunan mahallemizin muhtarlık binası adeta bir harabeyi andırıyordu. İşe buraları düzenlemekle başladık ve yeni görünümüne kavuşan muhtarlık binamızın içine bir de PTT şubesi getirmek kaydıyla vatandaşımızın işlerine büyük kolaylık sağladık. Yine bankacılık işlemleri için Ümraniye’ye gitmek zorunda kalan vatandaşımız artık mahallemize kazandırdığımız ortak bankamatik ATM’si sayesinde bu sorundan da kurtulmuş oldu.

Ulaşım sorunu bölgemizin en önemli ihtiyaçlarının başında geliyordu. İETT yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler ve girişimler neticesinde; Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar’a sefer yapan hatlara yeni otobüsler ve daha büyük araçlar eklettik. Mahallemizden Kavacık’a ring seferleri koydurduk. Hekimbaşı minibüs hattının Küçüksu’ya kadar uzanmasını sağladık. Hukuki tüm dirençlere rağmen otobüs durağımızı 9 araçtan 50 araca çıkardık. Elektrik idaresi ile mahallemize 100 adet yeni elektrik direği ve aydınlatma hizmete kazandırdık.

5 yılda anlatmayla bitiremeyecek işler yaptık. Belediyemizle sağladığımız koordinasyon neticesinde; mahallemize yeni parklar kazandırdık. Sağlık Ocağı’mızın bahçesine ve örnek cadde yaptığımız Okul Caddesi’nin sonuna güzel bir çocuk parkı kazandırdık. Semt pazarımızı yeni sokağında dizayn ettik. Her yaz okullarımızın bahçesine belediyemiz tarafından çocuklarımız için yüzme havuzları kurdurduk.

2 okulumuzun bahçesine hem asfalt hem de kamelya yaptırdık. Çakmak Sokak’tan Errahman Camii’ye kadar içme suyu olmayan kısımda yine belediyemizle birlikte şebeke suyu kanalı döşemek kaydı ile çözüm ürettik. Mahallemizde bulunan ve tehlike arz eden uçurum noktalarına belediyemizle istinat duvarı yaptık ve çocuklarımızın can güvenliği için korkuluk demirleri koydurduk. 17 çıkmaz sokağımıza asfalt çalışması yaptırdık. Eşmepınar Sokak ile Hanlı Caddesi’ne yağmur suyu ve atık su kanalı yaptırmak kaydıyla önemli bir soruna çare bulduk.

Mahallemizin bir çok noktasında yol ve kaldırım düzenlemeleri için girişimlerde bulunup olumlu neticeler aldık. Çevre ve halk sağlığı adına mahallemiz yakınında bulunan asfalt fabrikasının kaldırılması için büyük mücadeleler verdik ve sonunda kazandık. Asfalt fabrikası Ömerli’ye taşınıyor ve yerine Endüstri Meslek Orman Üniversitesi yapılacak. Bu gelişme mahalle halkımız adına sevindirici bir durum.

Özel sağlık kuruluşları ile anlaşmak kaydı ile mahallemiz sakinlerine ücretsiz göz sağlığı taraması yaptırdık ve yaşlılarımıza ücretsiz katarakt ameliyatları yaptırdık. Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlarımızı her ay evlerinde ziyaret edip talep ve ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalıştım. 2016 yılında ilçemizin mütevelli heyetinde görev aldım ve bu görevim boyunca da vatandaşımızın taleplerini yerine getirmek için sürekli koşturdum. Yine işadamlarımızın sponsorluğunda; mahallemizdeki okullarda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bot ve mont yardımları yaptırdık. Her yıl Ramazan ayında hayırsever vatandaşlarımızdan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine en uygun şekilde ulaştırdık. Kışın yakacak ihtiyacı olan insanlarımıza da odun ve kömür yardımları ile elimizi uzattık.

Çay ocağını yenilediğimiz Fatih Camii Dernek Başkanı görevim ile de bölgedeki 4-6 yaş arası çocuklarımıza kurslar düzenledik ve her Pazar sabahı “Camide Dede-Torun” buluşmaları kapsamında çorba ikramları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan biri de hiç şüphesiz ilçemizin belediye başkanı, kaymakamı ve müftüsü gibi yetkilileri ile mahalle halkımızı buluşturma toplantılarımız oldu.”

VATANDAŞIN DERDİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A BİZZAT İLETTİ VE ÇÖZÜM BULDU..

Ormandan kalan 5 sokağımızın doğalgaz boru hattını Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın biz muhtarları ağırladığı Ankara’daki muhtarlar toplantısında bizzat kendisine iletmek kaydıyla çözüme kavuşturdum ve şimdi burada yaşayan vatandaşlarımız doğalgaz kullanıyor.

Hekimbaşı mahallesi sakinleri de Muhtar Abdurrahman Toprak ve ekibinin gayretli çalışmalarından son derece memnun olduklarını ifade ediyor ve ekliyorlar; “Gelecek dönem de hizmetlerin artarak devam etmesini istiyoruz. Muhtarımız samimi, çalışkan, azimli ve gayretli. Her zaman içimizde ve yanımızda. Hastamıza, dügünümüze, cenazemize ilk koşan hep muhtarımız oluyor. Hekimbaşı’nın değerine artıracak işler yapılmasını sağlıyor. Hakkımızı, hukukumuzu koruyor, mahkemelerde mahalle halkıyla birlikte mücadele veriyor. Mahallemizi el birliği ile yönetip, daha da güzelleştirmek için Muhtarımıza destek olmaya devam edeceğiz.”

Reklamı Geç