Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PİYASA ‘KIRKAYAK’ TABİR EDİLEN SÖZDE EMLAKÇILARLA DOLMUŞ..

Bir yıl önce gazetemizin

Bir yıl önce gazetemizin 27 Ocak 2015 tarihli 25. sayısında yayınladığı “MÜTEAHHİT VE EMLAKÇIYA GÜVEN KALMADI” başlıklı manşet haberi sektörün aldığı bitmek tükenmek bilmeyen şikayetlerle ne yazık ki her geçen gün doğruluğunu daha da perçinleniyor.

Layout 1Özellikle yeni ilçeler Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir ve civarında bazı alavere-dalavereci, yalancı ve üçkağıtçı sözde emlakçı ve gayrimenkulcüler tüketiciyi adeta yaka silkeler duruma getirmiş halde. Bir yıl önce “MÜTEAHHİT VE EMLAKÇIYA GÜVEN KALMADI” başlıklı manşet haberimizde bahsettiğimiz gibi; sektörün çürük çarıkları, işini layıkıyla yapmaya çalışan emlakçıları da baltalamaya devam ediyor. Memnuniyetin her geçen gün düştüğü sektörde ortalık halkın deyimiyle ‘kırkayak’çılardan geçilmiyor.

konut 3Gazetemiz de başta olmak üzere yerel basına kadar yansıyan şikayetlerin başında ise işin ehli olmayan ve resmiyette hiçbir yere bağı bulunmayan kişilerin emlakçı adı altında piyasada adeta fink atması gibi konular geliyor. Yine müşteri şikayetlerine göre; Çekmeköy’ün işlek noktalarında vatandaşın kolay görebileceği evlere satılık pankartları asılıp müşteri çekiliyor istek halinde ise bin bir yalanla o evin yerine başka yerler gösterilmek isteniyor. Aynı taktik ilanlar için de geçerli. Uygun fiyatlı saçma sapan fotoğraflar konularak müşteri çekiliyor istek halinde o yerlerin satıldığı yerine başka yerlerin gösterilebileceği ısrar ediliyor.

konut 2Konut sektörünün sürekli geliştiği bölgede aynı evin farklı onlarca emlakçı elinde yine farklı farklı fiyatlarla müşteri aklıyla adeta alay edildiği de gelen bir başka şikayet konusu. İlanda gördüğü konuta emlakçıyla telefonda konuşarak giden müşterinin, ‘anahtar orda, burda, şurda’ gibi yalanlarla oyalandığı ve bu arada başka yerler gösterilmek istendiğini anlatan birçok mağdur tüketici, giden zamanına mı yoksa kendileriyle dalga geçilmesine mi yansın bilemiyor. Bölgede yeni yapılaşmadan dolayı özellikle ‘iskan’ konusunda müteahhitlerin de oyunuyla tüketicinin doğru bilgilendirilmeyerek adeta aldatıldığını anlatan bazı bilinçli tüketiciler, yetkililerin bu piyasaya bir çeki-düzen vermesi gerektiğini ifade ediyor.

Piyasada emlakçı geçinen bazı sözde gayrimenkulcüler de özellikle sahibinden verilen ilanları kurnaz bir ‘tilki’ edasıyla izleyip takip ediyor ve ilan sahibine tüketici gibi yanaşıp bin bir film fırıldakla satışlara aracı olmaya kalkışıyor. Bölgede faaliyet gösteren Müteahhitler Derneği, Emlakçılar Derneği ve Odası gibi kurumları denetime çağıran vatandaş; “Bu gidişle yatırımcı ya da tüketiciler buralara artık gelmek istemeyecek” uyarısında bulunuyor. İnsanların hayalleri ile oynandığını dile getiren vatandaş, “Herkes işini doğru dürüst yapsın ve sektörde işini layıkıyla yapan esnafa zarar vermesin” diyor.

Reklamı Geç