Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

93. YILDA DA CUMHURİYET AŞKI CADDE VE SOKAKLARA TAŞTI..

Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıl

Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıl dönümü bütün yurtta ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlandı. İstanbul’daki kutlamaların akşamında ise fener alayı yürüyüşleri vardı. Anadolu yakasında Üsküdar’dan Ümraniye’ye, Çekmeköy’den Ataşehir, Sancaktepe veTuzla’ya kadar tüm ilçe merkezlerinde yoğun katılımla yürüyüşler gerçekleşti.

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 8CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Cumhuriyet fener alayı Madenler Meydanı’ndan başlayıp Doğa Parka kadar süren coşku dolu bir yürüyüş oldu. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve yöneticiler başta olmak üzere kadın ve gençlik kollarının tam destek verdiği coşkulu fener alayına ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Önceki dönem İlçe Başkanı Murat Cirav, belediye başkan adayı Seyfettin Yıldırım, meclis üyeleri ve milletvekili adayları da korteje katılanlar arasındaydılar.

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 6Onuncu yıl marşı eşliğinde Şahinbey Caddesi’nde ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’, ‘Halkın Sesi Tam Demokrasi’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ gibi sloganlar atarak yürüyen partililer Doğa Park önündeki basın açıklamasının ardından davul, zurna eşliğinde halaylar çekerek Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar. Doğa Park önünde saygı duruşunda bulunan partililer İstiklal Marşı’mızı okudu.

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 2Partililere seslenen İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a Osmanlı Devleti tarafından farklı amaçlarla gönderildiğini ifade ederek; “Fakat O büyük lider, bir milleti nasıl yeniden ayağa kaldırıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasını bilen bir devlet adamıydı” dedi. “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü kutluyoruz” diyen Kızıldaş; “Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşu için mücadele eden tüm büyüklerimizi, başta Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 11Gelinen süreçte ülkemizin yine zor günlerde geçtiğini kaydeden Kızıldaş, “Şimdi de sizler bu ülkeyi yeniden düzlüğe çıkaracak ve aydınlık günlere hep birlikte kavuşacaksınız. Bunun ilk ışığını bu akşam Çekmeköy’de herkese gösterdik ve güzel günlerin çok yakın olduğunu bir kez daha hissettik. CHP bu ülkenin sigortası ve garantisidir” şeklinde konuştu.

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 5

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 7

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 10

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 4

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 3

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 9

chp cekmekoy cumhuriyet yuruyus 1

Reklamı Geç