Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADALET VE CESARET KURULTAYINDAN KILIÇDAROĞLU ÇIKTI..

Ankara’da 36. büyük kurultayını

Ankara’da 36. büyük kurultayını ‘Adalet ve Cesaret’ temasıyla gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, 2019 yolunda Muharrem İnce’nin aldığı 447 oya karşılık 790 oy alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile devam dedi. Geç saatlere kadar süren kurultayın yarınki gündeminde ise parti meclisi seçimi var.

Ankara Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu. Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde eğitimli köpeklerle bomba araması yapıldı. Partililere Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı.

Salonda, ‘Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz’, ‘Barışı birlikte inşa edeceğiz’, ‘Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz’, ‘Yine yeniden Cumhuriyet’, ‘Tutuklu gazetecilere özgürlük’, ‘Hak, hukuk, adalet için CHP’ afişleri yer aldı. Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yanında yer alan ‘Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte’ afişi de dikkat çekti. Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı. Ortak imza ile aday gösterilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kurultayın divan başkanı oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda selamlama konuşması yaptı. Deniz Baykal ve Enis Berberoğlu’nun kurultaya katılamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu: “İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi Deniz Baykal. Tedavi görüyor ve şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız Deniz Baykal için. Aramızda olmayan bir diğer milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Hiçbir somut gerekçe gösterilmeden talimat üzerine hapishanede  tutulmaktadır. Kurultayımızda bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların selamını sevgisini dostluğunu gönderiyorum. Enis Berberoğlu’nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan MİT TIR’ları ile ilgili bilgiyi Can Dündar’a verdi diye gözaltına alındı 25 yıla mahkum edildi. Üst mahkeme bozdu ama Hala içerde. MİT tırları ile ilgili tutanağı tutan hakim savcı jandarma komutanı FETÖ’den şu anda hapisteler. Şu soruyu 80 milyonunu önünde yargı camiasına sormak istiyorum: Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar bildiği bir sır onlar nasıl olurda devlet sırrı olur. CHP’ye gözdağı vermek için Enis Berberoğlu’nu tutuklatıp hapse atacaksınız. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyiz, çünkü biz Kuvay-ı Milliyeyiz” dedi.

Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin yarıştığı kurultayda 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin yeniden genel başkanı oldu. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Sonuçların açıklanmasından sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu: “Üstlendiğim görevin sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini korumak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum. Bu yaşadığımız ortamda CHP’ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir iş olmadığını çok iyi biliyorum. Biz haklı davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Adaleti, demokrasiyi hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız.

Önümüzdeki süreçte zor koşullarda mücadele vereceğiz. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız, bu bizim temel görevimizdir. 15 yılda Türkiye’yi kimler beka sorunuyla karşı karşıya getirdi? Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Afrin’de hayatını kaybeden kahraman askerlerimize şükran borçluyuz. Onlar bizim onurumuz, gururumuz. Kuvayi Milliye’nin ne olduğunu biliriz. Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’yi beka sorunundan kurtarmanın yolu ülkemize sahip çıkmamızdan geliyor. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bütün komşularımızı kucaklamak isteriz. Hak ve adalet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Reklamı Geç