Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADAYLIK BAŞVURULARINDA FARKLI BİR SIRALAMA OLUŞTU..

24 Haziran seçimlerine doğru

24 Haziran seçimlerine doğru takvim işlerken; siyasi partiler de binlerce aday adayı içerisinde 600 adayı belirleme telaşına düştü. Aday adaylığı müracaatında 7.329 başvuru ile rekor Ak Parti’de, ikinci sırada ise İYİ Parti var. CHP ise 10 bin lira başvuru ücreti belirlediği için MHP’nin de gerisinde yer aldı.

Türkiye, 24 Haziran’da yapılacak olan erken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine hazırlanırken siyasi partilerde de milletvekili adaylarını belirlemek için yoğun mesai sürüyor. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylık başvuru süreleri sona erdi. AK Parti hem başvuru sayısı hem de toplanan başvuru ücretlerinde rekor kırdı. AK Parti’de 5 bin 997’si erkek, 1332’si kadın olmak üzere toplam 7 bin 329 kişi milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlar toplam 42 milyon lira ücret ödedi.

Seçime katılacak en yeni parti olan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti ise AK Parti’den sonra en çok aday adayı başvurusu alan parti oldu. İYİ Parti’ye 2 bin 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, yoğunluğun kadın ve gençlerden oluştuğu bildirildi. MHP’ye 1815 kişi aday olmak için başvurdu. 315 kişinin adaylık başvurusu kabul edilmezken başvuranların 250’sini kadınlar, 20’sini de engelli vatandaşlar yaptı. CHP’de 1592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Aday adaylığı başvurularında CHP ve MHP’yi geride bırakan İYİ Parti, değerlendirmeler için komisyon kurdu.

Reklamı Geç