Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD İSTANBUL’U BİLİNÇLENDİRİYOR..

AFAD, Türkiye Afet Müdahale

AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı TAMP İstanbul’a işlerlik kazandırmak ve İstanbul halkının, deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı gerçekleştiriliyor. Tatbikata, İstanbul’dan 100 kurum, komuta merkezinde 400, arazide 150 kişi olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor.

afaddeprem1İstanbul’da olası bir büyük depreme karşı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul’daki kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için yeniden yapım ve güçlendirme çalışmaları devam ederken, diğer taraftan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul halkının afetlere hazırlanması amacıyla eğitim, planlama ve tatbikat çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul’da yapılan bir tatbikatla test ediliyor. Afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak amacıyla AFAD tarafından hazırlanan tatbikata, tüm TAMP İstanbul kurumlarından yaklaşık 100 kurum, komuta merkezinde 400, arazide 150 kişi olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor.

afaddeprem215- 17 Haziran tarihlerinde düzenlenen TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı’nın amacı; İstanbul’un ve İstanbul halkının, deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak ve İstanbul AFAD tarafından hazırlanan TAMP İstanbul’a işlerlik kazandırmak. Afet Yönetim Tatbikatı’nda, karada, havada ve denizde çeşitli senaryolara göre yapılan arama kurtarma çalışmaları Hasdal’daki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi binasından yönetiliyor. Tatbikat esnasında, hem komuta merkezlerinde mesajlaşma, brifingler ve durum değerlendirmeleri, hem de arazide İstanbul AFAD Birliği arazi tatbikatları icra ediliyor.

afaddeprem3Tatbikatın ana hedefleri arasında; kurumların ve komuta kontrol merkezlerinin yeteneklerini test etmek, kurumsal ve teknik kapasiteyi artırmak, servis ve hizmet gruplarının eğitimini sağlamak, hizmet grupları ve onları oluşturan kurumlar arasındaki işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, hizmet grubu planlarını geliştirmek ve test etmek yer alıyor. Ayrıca yıl sonunda bölgesel ya da ulusal düzeyde bir tatbikatın daha icra edilmesi planlanıyor.

afaddeprem4

Reklamı Geç