Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHMED-İ HANİ SANCAKTEP’DE ANILDI..

Sancaktepe Belediyesi, 17’nci yüzyılda

Sancaktepe Belediyesi, 17’nci yüzyılda yaşamış ve eserlerini, dönemin tercih edilen edebiyat dili olan Farsça yerine Kürtçe yazan Ahmed-i Hani’yi Mustafa Öncel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla andı.

Programa Belediye Başkanı İsmail Erdem, Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Yard. Doç Ayhan Tek, Sosyolog ve araştırmacı gazeteci Müfid Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmed-i Hani’nin hayatının anlatıldığı programda farklı dillerde yazdığı edebi eserler incelendi. Dönemin camilerinde yazdığı eserler fotoğraflar ile gösterilip Türkçe tercümeleri okundu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı ismail Erdem, Ahmed-i Hani gibi bir değerin Sancaktepe’de anılmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtrek; “Bugün burada düzenlediğimiz program sayesinde  Ahmed_i Hani’nin öğretilerinin halka sağlıklı bir şekilde ulaşması bizim açımızdan çok önemli oldu, çok memnun olduk. Gelen yazarların konuşmaları Ahmed-i Hani’yi anlatmaları Ahmed-i Hani’nin fikir dünyasının toplumda hakim olması için çalışmalar sergilemeleri bizi memnun etti” dedi.

Başkan Erdem; “Eserleri ile birlikte ilim ve irfan hizmetleriyle Ahmed-i Hani’nin tarihte iz bıraktığını ifade eden Sosyolog ve araştırmacı gazeteci Müfid Yüksel, “Ahmed-i Hani’yi elimizdeki bilgiler doğrultusunda sizlere anlatmaya çalışacağım. Maalesef tarihi şahsiyetler ile ilgili olarak araştırmalarda ve eserlerin korunması konusunda maalesef çok eksiklikler var. Ahmed-i Hani yaşadığı bütün gölgeyi etkilemiştir. Mesnevi tarzında yazdığı bir eser tasavvufi boyutu ile ön plana çıkar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program kapsamında Grup Tillo verdiği konserle Sancaktepeliler ile buluştu.

Reklamı Geç