Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHMED YÜKSEL ÖZEMRE ÜSKÜDAR’DA ANILDI

Üsküdar’ın yetiştirdiği büyük ilim

Üsküdar’ın yetiştirdiği büyük ilim adamı Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre ölümünün 7. yıl dönümünde Burhan Felek Köşkü’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

uskanma1Üsküdar’ın yetiştirdiği büyük ilim adamı Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre’nin ölümünün 7. yıl dönümünde Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Burhan Felek Köşkü’nde düzenlenen anma törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları, akademisyenler, aile dostları ve çok sayıda davetli katıldı. Anma programının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın İstanbul’un kültür yakası ve kültür şehri olduğunu ifade ederek “Üsküdar İstanbul demektir” dedi.

uskanma5Başkan Türkmen, “Çok güzel bir zaman dilimini yaşıyoruz ve çok güzel bir şehirde bir aradayız. Merhum Ahmed Yüksel Özemre hocamızın vefatının 7.yıldönümünde bu akşam sizlerle birlikte anmak  ve ardından güzel bir iftar sofrasında buluşmak amacıyla davet etmiş olduk. Bu güzel ramazan gününde bizleri yalnız bırakmadınız. Merhum hocamızın ruhunu şad etmek üzere bizi yalnız bırakmayarak bir araya geldiniz. Özellikle Üsküdarlılar adına ve Üsküdar’ı çok seven hocamız adına hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

uskanma4Üsküdar’ın çok özel bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar İstanbul’un kültür yakası ve kültür şehridir. Adeta Üsküdar, İstanbul demektir. Üsküdar’a İstanbul dememizi kazandıran önemli zenginliklerimiz, değerlerimiz ve miraslarımız var. Bu güzel şehrimizde yaşayan bütün insanlar bütün dostlar bu mirasa sahip çıkmalıdır. Bizim bir sloganımız var. ‘Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermelidir’ Merhum Ahmed Yüksel Özemre hocamız gerçekten Üsküdar’da nefes almış ve Üsküdar’a nefes vermiş bir büyüğümüzdür. Hala Üsküdar’a nefes vermeye devam ediyor. İşte bu özel ve güzel insanı vefatının yıldönümünde siz değerli hocalarımız ve davetliler huzurunda hocamızı dinlemek ve anlamak adına bir program tertip ettik. Merhum hocamız çok özel bir bilim adamı olmasının yanı sıra çok özel bir kültür insanı ve kültür dostuydu. Üsküdar’ın ve tarihimizin yetiştirdiği en önemli en özel kültür adamlarından birisiydi. ” dedi.

uskanma3Başkan Türkmen’in konuşması sonrası Ahmed Yüksel Özemre’nin kendi sesi ve görüntülerinin yer aldığı kısa bir film gösterimi yapılan anmaya moderatör Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu’nun yönetiminde Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. Mahmut Çamdibi, Güngör Şatıroğlu, Memduh Cumhur ve ailesi adına da kızı Rabia Özemre katılarak konuşmalarıyla Üsküdarlı ilim adamının pek bilinmeyen yönlerini, bilimden sanata ve spora uzanan çok yönlü kişiliğini anlattılar..

uskanma2Mavera Türk Müziği Topluluğu’nun icra edeceği fasıl dinletisi eşliğinde verilen iftarla birlikte program sonunda davetlilere; ‘Hasretini Çektiğim Üsküdar’ isimli kitap da diş kirası  olarak hediye edildi.

Reklamı Geç