Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN 2015 YILI MALİ BÜTÇESİ 165 MİLYON TL…

Çekmeköy Belediyesi’nin 2015 yılı

Çekmeköy Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi 165 milyon lira olarak oy çokluğuyla onaylandı. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı mecliste konuşan Başkan Ahmet Poyraz, Çekmeköy’e Hükümet Konağı müjdesi verdi.

cekmekhumtkong7Çekmeköy Belediyesi’nin olağan Ekim ayı Meclisi 3. Birleşimi’nde görüşülen 2015 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün yönettiği toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra yoğun bir ilgi vardı. CHP İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt ve bazı ilçe yöneticileri ile birçok yerel basın mensubu da meclisi izleyenler arasındaydı. Geçmiş yıllar ve gelir gider oranlarının kıyaslandığı görüşmeler neticesinde Çekmeköy Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi yüzde 14’lük artışla, 165 Milyon TL olarak belirlendi. 19 maddelik gündemle toplanan mecliste, bütçe görüşmeleri Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı’nın sunumuyla başladı.

cekmekhumtkong6Bütçe sunumu öncesi gündem dışı söz alan CHP’li Sıtkı Aydemir, bölgenin önemli bir sorunu olan taş ocaklarının çevreye verdiği zararların tespit edilip ilgili mercilere bildirilerek gereğinin yapılması hususunu ifade etti. Çekmeköy’ün imar durumuna da değinen Aydemir, “Burası bir aile meclisi. İmarda olumsuz durumlar varsa burada çözmemiz gerekir. Yoksa belediyemizin adının mahkeme koridorlarında anılmasını istemeyiz” dedi. Aydemir ayrıca, dere yatakları etrafında arıtmalarını çalıştırmayan fabrikalar konusuna da değinerek uyarılarda bulundu.

cekmekhumtkong8CHP grubu adına konuşan Meclis Üyesi Yalçın Demirkol ise yeşil alan konumundaki kamuya açık olan parkların ucuz kiralarla nasıl restoran türü işletmelere kiraya verildiğini sordu. Demirkol, Taşdelen’deki Kültür Merkezi’nin alt katının da aynı şekilde düşük fiyata Hatipoğlu Markete kiralandığını iddia etti. Kurban pazarı alanlarının da 3. kişilere verilirken belediyeye her hangi bir gelir sağlanmamasını da eleştiren Demirkol, araç kiralamalarını gündeme getirerek, kendisinin bir meclis üyesi olarak belediyeden bilgi istediğini ancak alamadığını kaydetti.

cekmekhumtkong4Ak Parti Grubu adına ise Meclis Üyesi Dursun Harman konuşarak, borçlanmaya gitmeden oluşturalan 165 milyon TL denk bütçe tasarısının Çekmeköy’e hayırlı olmasını diledi. Yine Ak Parti Meclis Üyesi Ekrem Esmeray da söz alarak; “Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi, ‘Medeniyetlerin gereğini yapmak insanlığın gereğidir’ Partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bizi yakan nazarlarımız olmuştur’ sözlerini bir kez daha hatırlatıyorum. Bizim de eksiklerimiz nazarlarımız olsun ki bundan sonraki işlerimize nazar değemesin” dedi.

cekmekhumtkong5Bütçe oylaması öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise yapıcı eleştirilere teşekkür ederek sözlerine başladı. “Varsa eksiklerimizi gidermek adına yapıcı tüm eleştirilere açığız” diyen Poyraz; “Birbirimizin kalbini kırmadan, incitmeden çalışabilmemiz için üslup çok önemli. Biz bu bütçeleri sadece bina yapmak üzerine kurgulamıyoruz. Gençlerimizi yetiştirme, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gibi sosyal belediyecilik de önceliğimizdir” dedi.

cekmekhumtkong3“Sosyal belediyecilik adına yaptıklarımızın yanında bir o kadar daha yapmayı planladıklarımız var” diyen Başkan Poyraz, “Benim hizmet anlayışım dua almak üzerine. Vatandaşın hayır duasını aldıktan sonra en olmaz işler bile oluyor. Ticaret hayatımda ‘ayağını yorganına göre uzat’ sözünü kendime ilke edindim. Aynı şey belediye için de geçerli. Giderimiz gelirimizi geçmemeli. Borçla bu şehir yönetilemez” şeklinde konuştu.

cekmekhumtkong2Başkan Ahmet Poyraz konuşmasında, yeni dönemde okul ve ibadethanelerin bakım ve onarımlarının devam edeceğini söyleyerek, bu yıl yapılan okul ihalesinde okul tadilatlarına 2 milyon 300 bin TL ayrıldığını belirtti. “Yıllardan beri sorun olan Ekşioğlu Mahallesi’ndeki yapılan ama eğitime açılamayan ve yıkıntı haline gelen okulu ilçemize kazandıracağız” diyen Poyraz; “Sadece o okul için 1 milyon TL bütçe ayırdık. 2015-2016 yılında eğitime açılmış olacak” dedi. Poyraz, ibadethanelerin onarım ve tadilatlarının da yeni dönemde devam edeceğini ifade etti.

İstanbul’da 2015 yılında Hükümet Konağı yapılacak tek ilçenin Çekmeköy olduğunu da müjdeleyen Başkan Ahmet Poyraz; “Bunun için Ankara’da bütçe onaylandı ve şimdi Hükümet Konağı’nın projesini hazırlıyoruz. İnşallah 2015 yılı içerisinde Çekmeköy Hükümet Konağını şimdiki belediye binamızın bulunduğu alanın yanı başına temelini hep birlikte atacağız ve en kısa zamanda da bitirip halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Çekmeköy’ün ve bölgenin en önemli sorunlarından biri olan dere mutlak koruma alını sorununun da büyükşehir meclisindeki kararla çözüldüğüne vurgu yapan Başkan Ahmet Poyraz, “Bu şehre yaptığımız tüm hizmetleri birlikte yapıyoruz. Meclis üyesinden müdürüne, sokağı temizleyeninden başkan yardımcısına kadar herkesin emeği var. Allah herkesten razı olsun. Kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. Belediye meclisi daha sonra 2015 yılı mali bütçesini 165 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul etti.

Reklamı Geç