Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHŞAP USTASI SUAT YAZICI’NIN SERGİSİ ZİRVEDE..

Ahşap ustası Suat Yazıcı’nın

Ahşap ustası Suat Yazıcı’nın geçtiğimiz günlerde Üsküdar Nevmekan’da açılan ‘Ağaçla bir ömür’ sergisi ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihe not düşen eserlerin görücüye çıktığı sergide yer alan el emeği göz nuru parçalar büyük hayranlık uyandırıyor.

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan ve MODOKO yöneticileri ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan ve yönetim kurulu, Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Başkanvekili Mehmet Yıldız da Suat Yazıcı’nın sergisini ziyaret ederek güzide eserleri yerinde inceleme fırsatı buldular.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Ahşap Sanatçısı Suat Yazıcı Bey’in Üsküdar Nevmekan’da açılan sergisini ziyaret ettik. Eserleri takip ederken bizzat eşlik etme nezaketi gösterdi. Teşekkürlerimi arz ediyorum. Ahşap bilgisinden, motiflerine, medeniyet çizgilerine, ahşap işleme tekniklerine ve malzeme bilgilerine ilişkin bir çok bilgiyi bizzat sanatçısından dinleme fırsatı bulduk. Atölyesi Ümraniye’de olan Sanatçı Suat bey ağabeyimi kutluyor, Ümraniyeli olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan da yaptığı açıklamada; “Sayın Suat Yazıcı’nın “Ağaçla Bir Ömür” adını verdiği, tarihi ilçemiz Üsküdar Nevmekan’da yılların bilgi, birikim ve tecrübelerini sergilediği mekanı yönetimimizle birlikte ziyaret ettik. Ahşaba hayat veren eserlerini görmenizi tavsiye ederim. Emeğinize yüreğinize sağlık başkanım” dedi.

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan da yaptığı açıklamada; “Sayın Suat Yazıcı’nın “Ağaçla Bir Ömür” adlı sergisine yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber katıldım. Yarım asırdan fazla bilgi ve tecrübe birikimiyle ülkemizin önde gelen ahşap oyma ustalarından biri olan Sayın Suat Yazıcı, sergi gezisi boyunca bizlere eşlik ederek, eserlerinin hikayesini anlattı. Böylesine anlamlı bir sergiye katılmaktan onur duydum. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Usta sanatçı Suat Yazıcı, tüm ziyaretçilerine eşlik ederek sergide yer alan eserler hakkında ayrıntılı şekilde bilgi verdi ve serginin bir tanıtım kitabını hediye etti.

 

Reklamı Geç