Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ, CHP, İYİ PARTİ VE MHP BİR KEZ DAHA ‘EVET’ DEDİ..

2017 ve 2018 yıllarında

2017 ve 2018 yıllarında hem ilçe hem de büyükşehirde Ak Parti ve CHP’nin oybirliği ile kabul edildikten sonra bir yurttaşın açtığı dava üzerine mahkemece iptal edilen Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir ve Elmalıkent mahallelerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, yapılan revizenin ardından bir kez daha Ümraniye Belediye Meclisi’ne getirildi ve yine oybirliği ile kabul edildi.

Kasım ayı son meclis oturumunu gerçekleştiren Ümraniye Belediye Meclisi, aylardır tartışma konusu olan 5 mahallenin mahkemece iptal edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planını yeniden oybirliği ile kabul etti. 2017 ve 2018 yıllarında hem ilçe hem de büyükşehirde Ak Parti ve CHP oyları ile kabul edildikten sonra bir yurttaşın açtığı dava üzerine mahkemece iptal edilen Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir ve Elmalıkent mahallelerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, yapılan revizenin ardından Kasım ayı toplantısında Ümraniye Belediye Meclisi’ne getirildi ve yine oybirliği ile kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde Elmalıkent Mahallesi’nde 62.500 metrekarelik bir alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilmesi ve bugün aynı mahallede açılışı gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne ilişkin çeşitli tartışmaların ve karşılıklı atışmaların gölgesinde geçen meclis oturumunda CHP grubu, deprem ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yazılı bir soru önergesi verdi.

CHP’li meclis üyelerinin imzası ile verilen soru önergesini okuyan Av. Filiz Öztürk Çelik, Ümraniye sınırları içerisindeki mevcut yapılar üzerinde deprem güvenliğine yönelik ne gibi tespitler, önlemler ve denetimler yapıldığını sordu. Filiz Öztürk Çelik, “Deprem riskine karşı alınmış tedbirler nelerdir? Bu konular hakkında meclise bilgi verilmesini arz ederim” dedi. CHP’nin önergesi cevaplandırılmak üzere oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi.

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de yaptığı konuşmada Elmalıkent Mahallesi’nin 62.500 metrekarelik bir bölümünde, etrafta depreme dayanıksız ve can güvenliğini tehdit eden kooperatif binası gibi onca tehlikeli yapı dururken üzerinde yapı yoğunluğu bulunmayan alanın riskli bölge ilan edilmesini eleştirdi. Ak Parti’li meclis üyeleri de, CHP’li üyelerin Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılışına katılmamalarını eleştirdi. Karşılıklı atışmalar zaman zaman sert tartışmalara neden oldu.

Reklamı Geç