Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ, CHP, MHP, İYİ PARTİ VE DP’Lİ RENKLİ MECLİS..

31 Mart seçimlerinin ardından

31 Mart seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yönetiminde ilk oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi, Ak Parti’den MHP’ye, CHP’den İYİ Parti ve Demokrat Parti’ye kadar çok renkli yapısıyla dikkat çekti. Pazar günü olmasına rağmen toplanan meclise hitap eden Başkan Poyraz, “Bize oy veren, vermeyen 252 bin Çekmeköylü’nün hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” dedi. Ak Parti’li Şenol Alan’ın Meclis 1. Başkanvekili, Emrullah Gür’ün de 2. Başkanvekili seçildiği meclis seçiminde 13 üyeli CHP’nin 15 oy alması, DP’li 2 üyenin CHP lehine oy kullandığı yönünde yorumlara neden oldu.

Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti’li meclis üyelerinden oluşan Çekmeköy Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk oturumunu Pazar mesaisi ile gerçekleştirerek göreve başladı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2019-2024 döneminin ilk belediye meclis birleşimine başkanlık yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan birleşime, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde meclis üyesi seçilen üyelerin yanı sıra AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur ve CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Barutçu da izleyici olarak katıldı. “İlçemize yakışır bir şekilde iyi bir seçim geçirdik” diyerek söze başlayan Başkan Poyraz, “Bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonra da ayrım yapmadan çalışacağız” dedi.

252 Bin Çekmeköylü’nün Hizmetkarı Olacağız

Başkan Poyraz, “Çekmeköy, mahalle kültürünün ve Anadolu dayanışmasının devam ettiği İstanbul’un güzide ilçelerinden bir tanesi. Kendimize has çok güzel değerlerimiz var. Bu güzel ilçemizde 10 yıldır olduğu gibi bundan sonraki 5 yılda da, hiç kimse arasında ayrım yapmadan herkese hizmet edeceğiz. Bize oy veren, vermeyen diye ayrım yapmadan 252 bin Çekmeköylü’nün duasını almak için ter dökeceğiz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Daha önce yaptık, bundan sonra da hep birlikte yapacağız diyorum.  Ben bu nedenle, samimiyetimizi bilen CHP’li kardeşlerimden de oy aldım.  Bu noktada bize güvenerek görev veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Onları ve 252 bin Çekmeköylü’yü mahcup etmeden, bize olan güvenlerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışacağız” dedi.

CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Ünal Bellek de; “Hukukun, adaletin ve söz hakkının hakim olacağı bir meclis dönemi olmasını diliyorum. Bizler de muhalefet olarak değil Çekmeköy yararına çalışmak için buradayız. İlçe yararına yapılacak tüm işlerde sizlere destek vereceğimiz, güzel işler yapılmasını temenni ediyoruz. Yeni dönem ilçemize hayırlı olsun” dedi.

16 gündem maddesi ile toplanan meclis birinci birleşiminde gizli oy usulü ile yapılan seçimlerde Meclis Birinci Başkan Vekilliği’ne Şenol Alan, Meclis İkinci Başkan Vekilliği’ne Mustafa Emrullah Gür seçildi. 13 üyesi bulunan CHP’nin 15 oy olması, mecliste 2 üyesi bulunan DP’nin CHP lehine oy kullandığı yorumları yaptırdı. Divan Katibi Asıl Üyeleri Rıdvan Bural ve Nuh Kurt olurken, yedek üyeliklere Turgay Tuna ve Bülent Aydoğdu seçildi. Zabit İspir, Muhlis Ateş ve Hamza Çoban oy çokluğu ile Belediye Encümen Üyeleri olarak belirlendi.

Komisyonlar Oy Birliği ile Belirlendi

Belediye kararlarının alınmasında önemli rol oynayan 8 komisyonun yeni üyeleri, tüm partileri buluşturdu. Açık oylama ile yapılan oylamada Belediye İhtisas Komisyonları oy birliği ile belirlendi. Demokrat Parti’nin yazılı önergesi olan Avrupa Birliği komisyonunun kurulması oy birliği ile başkanlık makamına sevk edildi. Başkan Poyraz, gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ikinci birleşimin 9 Nisan 2019 saat 15.00’te yapılacağını duyurarak oturumu kapattı.

Reklamı Geç