Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ERDEM: “VATANDAŞIMIZA HAYIRLI OLSUN..”

Ataşehir’in en gözde bölgesi

Ataşehir’in en gözde bölgesi İmar İskan Blokları’nda yıllardır beklenen dönüşüm TOKİ eliyle başladı. 1072 konutun yapılacağı 1. etap yıkım alanında kurmayları ile birlikte basın açıklaması yapan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Depreme dayanıklı sağlıklı konutlar şimdiden vatandaşımıza hayırlı olsun” dedi.

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan Adayı iken bölgenin akıbeti hakkında Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı ile çeşitli görüşmeler yaptığını kaydeden İsmail Erdem, “Burada vatandaşımızın yıllardır süren büyük bir beklentisi vardı. Burada yaşayan vatandaşlarımız kendi imkanları ile mücadele vermiş ama netice alamamışlardı. Çeşitli spekülasyonlar ile de vatandaşın kafası iyice karışmıştı. 2 yıl önceki adaylığımız sürecinde konuşu ilettiğimiz bakanlık yetkililerimiz ve TOKİ eliyle durum bugünlere kavuştu” diyerek şöyle konuştu:

“2 Yıl önce burada açıklama yaptık. Sayın bakanımız talimatını verdi, TOKİ ile dönüşümü yapacağız, sizleri TOKİ ile protokol yapmaya davet ediyorum açıklamalarım var. Şimdi zararın neresinden dönersek kardır hesabıyla, vatandaşımızı geçen iki yıl içerisinde TOKİ ile protokoller yaptılar. Sonra sözleşmelerini yaptılar. Nihai olarak da yıkım aşamasına geçtik. TOKİ’nin belirlemiş olduğu zaman diliminde sağlıklı, depreme dayanıklı binalarda vatandaşlarımız mülkünün sahibi olarak huzur içerisinde oturacak. 1072 Konutun hayırlı olmasını diliyorum.”

“Ülkemiz genelinde TOKİ, 1 Milyonun üzerinde konut üretti. Başta Cumhurbaşkanımıza halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. 1 Milyon konut ülke genelinde az bir rakam değil. Ülkemizin birçok noktasındaki konutlarda TOKİ’nin imzası var” diyen Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem; “Daha önceden protokol yapmakta geciken İstanbul dışında, yurtdışında olan, tebligatların ulaşmadığı, veraset intikalini biraraya getiremeyen, belediyeye borcu olan vatandaşlarımızdan dolayı süreç uzamıştı. TOKİ ile yeniden yapmış olduğumuz görüşme sonucunda protokol yapmakta geciken vatandaşlarımıza da aynı şekilde eşit, 3+1 daire verilmesini devlet kontrolünde, devlet garantisinde TOKİ burayı yapıp hak sahiplerine teslim edecek. TOKİ üzerine oluşturulan bir algı var. Bu algı burada tekrar tekrar yıkılmış olacak. Buradaki konutların inşasına sizler de bir yıl içerisinde şahitlik etmiş olacaksınız. TOKİ devletin kuruluşu, devlet her zaman vatandaşın yanındadır. Devlet hiçbir zaman vatandaşın mağdur olmasını istemez. Yerel yönetimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ayak uydurursa, ülke genelinde yapılan yenileşme süreci hızla devam eder” dedi.

Ataşehir’de mülkiyet sorunu olduğunu kaydeden Başkan Erdem: “Bölgenin imar ve mülkiyet konularında buranın yerel yönetimi çok duyarsız kaldı. Vatandaşların kaybolan yılları var, bu açık ve seçik. Anadolu yakasının merkez ve gözde İlçesi Ataşehir’de hala binlerce konut depreme dayanıksız. Yenisahra, Barbaros, Aşık Veysel ve Örnek mahallesinin bir bölümü, İçerenköy’ün Çamaşırcı Dere boyundan Yeditepe Üniversitesi’ne kadar uzanan kısmı halen enkaz halinde imarsız duruyor. Yine Kayışdağı Mahallemizin bir bölümü. Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan ile unutulmuş Ferhatpaşa’da imar ve mülkiyet bekliyor” dedi.

“Anadolu yakasının gözde, coğrafi olarak merkez ilçesi Ataşehir, Türkiye’nin finans merkezi olacak” diyen Erdem, şunları kaydetti; “Bugün devlet geldi buraya vatandaşı ile yüzleşti her şey açık ve şeffaf. Nihai sonuç gördüğünüz gibi konutlar yıkılıyor, yerine yenileri yapılıyor. Laf üretmekten çok iş üretmek zorundayız. Çözümler yerel yönetimlerden başlar. Ancak yerel yönetim arzu eder, isterse, yolu açarsa yapılan projelere destek verirse halkımız hizmete daha çabuk ve kolay ulaşır. Burada özellikle az önce saydığımız mahallelerde imar planları konusunda İBB’de AK Parti Meclis grubu olarak vatandaşımızın menfaatine olan imar planları konusunda yardımcı olacağız. Bunu bizim temel felsefemiz olarak söylüyoruz. Sorunları konuşmak ve vatandaşın gündemine taşımak hepimizin ortak sorumluluğu. Sorunların çözümünde hepimizin de hepimizin sorumluluğu var. AK Parti grubu olarak; Ataşehir ve İBB Meclisi’nde veya Ankara’da halkımızın sorunlarını çözmek için  üzerimize düşen ne varsa dünde bugünde yapmaya varız.”

Reklamı Geç