Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI’NDA SELİM TEMURCİ DÖNEMİ…

5. olağan kongresini Sinan

5. olağan kongresini Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı coşkulu bir katılımla gerçekleştiren Ak Parti İstanbul Teşkilatı’nın başına 8 yıllık başkan Aziz Babuşcu’dan sonra Çekmeköy’den bir isim Selim Temurci seçildi.

akiskngr8Ak Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre salonunda bir yanda Türk Bayrağı diğer yanda da Ak Parti bayrağının yer aldığı bölümde, sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun posterleri yer aldı. Tribünleri dolduran Ak Parti taraftarları da zaman zaman ’Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek tempo tuttu. Bu arada salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden İstanbul şiiri dinletildi. Şiirin sonunda Ak Parti Genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu “Kıymetli Cumhurbaşkanımızın sesiyle bir İstanbul esintisini hep beraber yaşadık” dedi. Kongrede beklendiği gibi 8 yıldır İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu kongrede görevi Selim Temurci’yu devretti. Temurci, 548 delegenin 520’sinin oyunu alarak, Ak Parti İstanbul İl Başkanı oldu. Seçimde kullanılan 28 oy, geçersiz sayıldı.

akiskngr9Konuşmasına selamlamayla başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözleri tribünlerin attığı, “Sen bize reisin emanetisin” sloganıyla kesildi. Davutoğlu bu slogana, “Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah” karşılığını verdi. CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, “Başınız kaldırın ve sorun Kılıçdaroğlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çağrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması öncesinde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Selim Temurci’ya devreden Aziz Babuşçu da bir konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere 8 yıllık görevini sonlandıran Babuşçu, görevi süresince beraber çalıştığı kadrolara teşekkür etti. Babuşçu’dan sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Aziz Babuşçu’ya görev süresi boyunca yaptıkları için teşekkür etti.

akiskngr3Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Babuşcu’dan devir alan Selim Temurci, Çekmeköy’lü bir isim olarak tanınıyor. Rize Çayeli’nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

akiskngr4Köprü Gurubu Derneği Başkanlığı’nın yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı. Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

akiskngr72006 – 2009 yıllarında Ak Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 yılından itibaren de Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmekteydi. Ak Parti Genel Merkezi tarafından 19 Ocak 2015 tarihinde İstanbul İl Başkanlığı’na aday gösterilen TEMURCİ iyi derecede İngilizce biliyor. Temurci, evli ve 3 çocuk babası.

ak parti genclik kongresi

akiskngr1

akiskngr6

Reklamı Geç