Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ ÜMRANİYE’DE GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI..

Ak Parti Ümraniye İlçe

Ak Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde konuşan İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, ilk seçimdeki hedeflerinin % 60 olduğunu kaydederken; Belediye Başkanı Hasan Can ise İstanbul Finans Merkezi yeri tartışmasını bir kez daha gündeme getirerek, durumun Ümraniye lehine kesinleştiğini ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye kına ile verdiği ruhsatların kurdelesini göndermek istediğini ifade etti.

akumrbas4Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kongreyi kazanarak ilçe başkanlığı görevine seçilen Enver Sedat Çakıroğlu ve Belediye Başkanı Hasan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kahvaltılı organizasyonda bölge yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, İlçe Basından Sorumlu İlçe Yöneticisi Salim Çetinkaya ve diğer yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda tüm basın mensuplarının gününü kutlayan İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ak Parti iktidarının sağlık, eğitim, ulaşım ve hayatın her alanında yaptığı hizmetlerin reform niteliğinde olduğunu kaydetti.

akumrbas1Ümraniye’de artık yeni bir dönemin başladığını ifade eden Çakıroğlu, ilk seçimdeki hedeflerinin % 60 olduğunu açıkladı. Çakıroğlu, ilçe teşkilatının bu yeni dönemde daha çok tabana inip, halkla daha çok kaynaşıp, bütünleşeceğini de sözlerine ekledi. Tüm gazetecilerin gününü kutlayan Çakıroğlu, “Yeni dönemde istişare ve diyalog kapılarımız herkesle olduğu gibi siz yerel basınımıza da daha çok açılacak” şeklinde konuştu.

akumrbas2BAŞKAN CAN; FİNANS MERKEZİ YERİ TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU…

Geçtiğimiz aylarda alevlenen “İstanbul Finans Merkezi yerinin Ümraniye mi, yoksa Ataşehir ilçe sınırlarında mı” tartışmasına son noktayı koyan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, durumun kendileri lehine noktalandığını ifade etti. Torba Yasa’ya eklenen bir madde ile doğal ilçe sınırlarının bir kez daha netleştirildiğini ve bu belirginliğin sonucunda zaten Ümraniye bölgesinde kalan Finans Merkezi yerinin tartışmasız bir şekilde kendi ilçelerinde olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, şu açıklamalarda bulundu:

akumrbas3“Yaptığımız sayısız kalıcı eser ve onca hizmetin yanında şunu itiraf etmeliyim ki algı yönetiminde başarısız oluyoruz. Örneğin geçtiğimiz aylarda yaşanan Finans Merkezi yeri noktasında çıkan haberler malum. Adamlar algı yönetiminde başarılı. Yaratılmak istenen yanlış algı ile sanki biz Ümraniye olarak Ataşehir Belediye binasının yerini bile almak istiyormuşuz gibi lanse edildi. Öyle bir kıyamet kopartılmak istendi ki… Kanun belli, yasa belli… 5747 sayılı Büyükşehir Yasası ile belirlenen doğal ilçe sınırları ortada. Ümraniye ile Ataşehir arasındaki sınır ise otoban yolu.

Otobanın güneyinde kalan kısım Ataşehir, kuzeyinde olan kısım ise Ümraniye. Hal böyle iken Finans Merkezi’nin de % 85’lik kısmı da Ümraniye bölgesinde. Ne zamana kadar? Taaki Gezi Parkı olayları çıkana ve bir Vali Muavini birilerine yanlış fikir verene kadar. Bu birileri, bir maliye hakimine ‘burası Ataşehir ilçe sınırlarındadır’ tarzında karar da aldırınca vaziyetin ilgili kanununun netleştirilmesiyle çözüleceği kesinleşmiş oldu.

Nihayetinde Torba Yasa’ya eklenen bir madde ile doğal ilçe sınırları bir kez daha netleştirilmiş oldu ve Ataşehir Belediye Başkanı’nın mensubu olduğu parti CHP, Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusunda dahi bulunamadı. Geçenlerde ilgili bir bakanımız bana konuyla ilgili son durumu sorunca ben de kendisine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye kına göndermek istediğimi ifade ettim. Ayrıca yılbaşından evvel Finans Merkezi’ndeki bir çok işyerine ruhsatlarını verdik ve bu ruhsatların da kurdelesini Başkan İlgezdi’ye göndermek isterim.”

Reklamı Geç