Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKTÜRK; “HEDEFİMİZ ÜMRANİYE, İSTANBUL VE TÜRKİYE’DE HALKIN İKTİDARI”

İlçe kongrelerine son bir

İlçe kongrelerine son bir hafta kala adayların delege huzuruna çıkmaya devam ettiği CHP örgütlerinde coşku ve heyecan sürüyor. CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk de yeni dönem için aday olduğunu resmen açıkladı. Kızılırmak Düğün Salonu’nda delegeler ve partililerle buluşan Aktürk, 2019 yolunda bu kongrelerin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bu kongrelerde seçilecek yönetimlerin Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimlere CHP’yi hazırlayacaklarını kaydeden Aktürk, “2019 seçimlerinde alınacak sonuçlar ülkenin geleceğini belirleyecek. Birinci hedefimiz Ümraniye’de halkın iktidarını kurmak olacak. İkinci hedefimiz İstanbul’a çağdaş, ehil, sosyal demokrat bir belediye başkanı armağan etmek. Üçüncü hedefimiz Ak Parti iktidarına son vererek memleketimizi bu zihniyetten geri almak. Önümüzdeki en önemli görev demokrasi mücadelesidir. Bunun en kitlesel adresi de CHP’dir. Bu da daha fazla örgütlü ve her yerde mücadele anlamına geliyor” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı 2023’de birlik, dirlik, esenlik içinde bir ülke yaratmanın onurunu yaşayacaklarını kaydeden CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk; “İşte bu nedenle ben ve arkadaşlarım bir kez daha yönetime adayız. Unutmayın ki sizlerin bu kongrede vereceği bir oy, ilçemizi, ilimizi ve genel merkezimizi şekillendirecek ve o genel merkez Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Şimdi her zamankinden daha çok birliktelik zamanıdır. Ayrışmanın, kırgınlıkların, küskünlüklerin zamanı değildir. Farklı düşünebiliriz ancak söz konusu memleketin geleceği ise birlikte davranmaktan başka çaremiz yoktur” dedi.

Artık halkla birlikte yeni bir hikaye yazma zamanı geldiğini kaydeden Aktürk; “Önce ben egolarının aşıldığı, önce biz çabası içindeyiz. Amacımız partimizi hem İstanbul, hem de Türkiye’de güçlü bir siyasi seçenek haline getirmek” dedi. Çok demokratik bir delege seçimi süreci yaşadıkları halde bunu birilerinin kasıtlı olarak farklı yönlere çekmeye çalıştığını ifade eden Aktürk; “Her mahallede tamamen tüzüğe uygun biçimde delegelerimizi seçtik. Sebebi belli olmadığı halde Çakmak Mahallesi seçimleri iptal edildi. Şimdi Çakmak delegeleri hak, hukuk ve adalet nerede diye soruyor” dedi.

Hiçbir zaman bireysel beklentiler içinde olmadıklarını ifade eden Cafer Aktürk; “Partimizin başarısı her şeyin üstündedir. Umudu doğuran, yeşerten ve yücelten bir seçenek olmaya çalışıyoruz. Ya halkçı, devrimci, özgürlükçü ve dayanışmacı bir siyaset, ya da bireysel beklentiler ve küçük gruplar arası hizip ilişkileri üzerine şekillenen bir siyaset. Biz yenilikçi, iyi yetişmiş, donanımlı, eğitimli bireyleri partimiz kadrolarına katmalıyız. Eş, dost, hısım, akraba, ortak dayanışmasına dayanan particilik anlayışını terk ediyoruz” dedi.

Yeni bir başlangıç varsa umudun da olacağını kaydeden Aktürk; “Gelin bu kongreyi yeni bir fırsata dönüştürelim. Ya geçmişin arka bahçelerinde kendilerine makam ve mevki arayanlar galip gelecek ya da geleceği, gençliği, yenileşmeyi kısacası ülkeyi dert edenler galip gelecek. Mesele bu kadar açık ve basittir. Yolumuz açık ve aydınlık olsun, yarınlarımıza umut dolsun, güzellik katsın” dedi. Aktürk’ün konuşması salonda büyük coşku ve heyecan yarattı. Partililer sahnede 10. yıl marşı eşliğinde dakikalarca Aktürk’e sevgi seli gösterisinde bulundular ve alkışlarla destek olduklarını gösterdiler.

Reklamı Geç