Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALEMDAĞ SAKİNLERİ, “MUHTAR MURAT ALTUN’LA DEVAM” DİYOR..

Çekmeköy’ün bir zamanlar belde

Çekmeköy’ün bir zamanlar belde belediyesi olan Alemdağ Mahallesi sakinleri, yaklaşan yerel seçim öncesi memnuniyetlerini dile getirdikleri mevcut muhtar Murat Altun’la yeni dönemde de yola devam etmek istediklerini söylüyorlar. Bakkalından eczanesine, lokantasından emlakcısına mahalle esnafı başta olmak üzere bir çok kişi Murat Altun hakkında “Gönüllerin Muhtarı” diyor…

Çekmeköy’e bağlı yaklaşık 6.250 nüfuslu Alemdağ Mahallesi’nde yaklaşan yerel seçimler öncesi halkın nabzını yokladık. Özellikle muhtarlık noktasında mevcut muhtar Murat Altun’dan yana memnuniyetini dile getiren mahalle sakinleri yeni dönemde de kendisiyle yola devam etmek istediklerini açık ve net şekilde ortaya koyuyorlar.

Mahallenin okulları, sağlık ocağı ve esnafın her derdine gece gündüz demeden koşan ve taleplere ilişkin çözüm yolları üreten Muhtar Murat Altun, 1.5 dönem önce vefat eden rahmetli muhtar Ahmet Akyılmaz’ın yerine göreve seçilmiş ve o gün bugün vefa duygusunu da hiçbir zaman eksik etmeden tüm zamanını Alemdağ sakinleri için harcamış. Murat Altun, muhtarlık binasındaki panoda bugüne kadar görev yapan muhtarların fotoğrafları gururla gösteriyor ve ekliyor; “Mahallemiz için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.”

Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyan spora ve sporcuya önem veren muhtar Murat Altun, kurucuları arasında olduğu 1877 Alemdağ Spor Kulübü’nün BAL Ligi’ne yükseliş öyküsüyle önemli bir başarıya daha imza atmış durumda. Mahallenin birlik ve beraberlik simgesi 1877 Alemdağ Spor Kulübü’nün muhtarlık binasının yanı başındaki lokali her gün gençlerle dolup taşıyor adeta. Kulübün ve muhtarlığın ortaklaşa kullandığı bahçesi önemli günlerde ev sahipliği yaptığı renkli etkinliklerle mahalle sakinlerini buluşturuyor. Alemdağspor’un maçları da mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Hafta sonları mahallede Alemdağspor ana gündem konusu..

Mahalle hakkında görüşlerini aldığımız Muhtar Murat Altun, gerek yerel idareciler gerekse merkezi noktadaki yetkililerle sürdürdüğü yakın diyaloglar sonucu vatandaşın her türlü istek ve taleplerine ilişkin çözüm yolları bulduğunu ifade ediyor. Mahalleli esnaf ve işadamlarının bölgenin ihtiyaçlarına duyarlı olduğunu kaydeden Altun, “Vatandaşımızın kendi imkanları ile çözeceği her konuda sağolsun herkes elini taşın altına koyuyor. Diğer hususlarda ise yetkililerimizi devreye koyacak girişimleri biz gerçekleştiriyoruz ve sonuç güzel oluyor” diyor.

Muhtar Murat Altun hakkında gazetemize görüşlerini belirten mahallenin önde gelen isimleri ve esnaflar şunları söyledi:

Alemdağ İ.Ö.O. Müdürü Mahir Dönmez; “Her sıkıştığımızda Muhtar Murat Altun’a koşuyoruz”

Mahallenin 800 öğrenci kapasiteli özel okullardan farksız okulu Alemdağ İ.Ö.O. Müdürü Mahir Dönmez, böylesine güzel bir okulu başta Muhtar Murat Altun olmak üzere mahalle sakinlerinin el birliği ile oluşturduklarını söylüyor ve ekliyor: “Ne zaman sıkışsak ya da bir ihtiyacımız olsa hemen muhtarımıza koşuyoruz ve onun mahalle sakinleriyle birlikte yaptığı girişimler bugün okulumuzu bu hale getirmiştir. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren okulumuzda her şey planlı ve programlıdır. Muhtarımızın bize verdiği güvence tüm mahalleye yansıyor. Köy kültürü yaşayan mahallemiz muhtarımızın önayak olması ile okulumuza daha çok sahip çıkıyor.”

Elifnur Eczanesi; “Muhtarımızdan memnunuz”

Yine Alemdağ mahallesinin merkez esnaflarından Elifnur Eczanesi sahibi ve çalışanları da Murat Altun’un her gün esnafın halini hatırını soran bir muhtar olduğunu kaydediyor ve ekliyorlar: “Alemdağ mahallemiz Muhat Altun’la gelişiyor, güzelleşiyor. Yeni dönemde de kendisiyle yola devam etmek istiyoruz, çünkü kendisinin Alemdağ için planladığı daha güzel hizmet projeleri olduğunu biliyoruz.”

Bulut İletişim Yavuz Bulut; “O gönüllerin muhtarı”

Murat Altun’un soyadı gibi kıymetli olduğunu kaydeden merkez esnafı Bulut İletişim Sahibi Yavuz Bulut; “Muhtarımız bir tanedir. Mahallede herkes muhtarımızı sever ve sayar. Herkes en küçük bir derdini ve sıkıntısını muhtara iletir, çözüm bulur. Muhtarımız da büyükle büyük, küçükle küçük olup mahallemize hizmet için çalışır. Kendisinden memnunuz. Yeni dönemde Murat Altun’la yola devam etmek isteriz.”

Perdeci Volkan Üz; “Murat Altun için bu mahalleye taşındım”

Muhtar Murat Altun’u sevdiği için Çatalmeşe Mahallesi’nden Alemdağ Mahallesi’ne taşındığını söyleyen Volkan Perde Sahibi Volkan Üz; “Gece gündüz demeden mahallemiz için çalışan ve her zaman bizlerle iç içe olan muhtarımızı herkes çok sever. Benim Çatalmeşe Mahallesi’nden bu mahalleye taşınma sebeplerimin en başında muhtarımıza olan sevgimiz ve kendisinin bizlere verdiği değer gelmektedir. Alemdağ mahallesi muhtarıyla adeta özdeşleşmiştir.”

Emlakçı İsa Demir; “Murat Altun herkesin yardımına koşar”

Yine merkezin eski esnaflarından emlakçı İsa Demir de muhtar Murat Altun hakkında son derece olumlu ve güzel konulara temas ediyor. “Murat Altun herkesin yardımına koşar” diyen İsa Demir; “Muhtarımız vatandaşın her türlü resmi işlemlerinde çözümler üretiyor çünkü kendisinin tüm resmi makamlarla arası çok iyi. Kendisi sektörümüzden geldiği için ve durumu iyi bildiği için mahallenin mülkiyet konusundaki sorunlarına bile çözümler üretti. Tapu kadastro, belediye ve milli emlakta kendisinin yakın diyalogları sayesinde sorunlar daha kolay çözülüyor.” Mahallenin sokak köpekleri sorununa dikkat çeken İsa Demir; “Muhtarımız ve yetkililerimizin sokak köpekleri sorunu ve uyuşturucu ile hırsızlık olaylarına karşı daha sıkı önlemler noktasında girişimlerini bekliyoruz” diyor.

Köşe Market Halil İbrahim Öztürk; “Muhtar Murat Altun bizlerden biri”

Muhtar Murat Altun’un mahalle halkıyla adeta bütünleştiğini anlatan Köşe Market Sahibi Halil İbrahim Öztürk; “Muhtarımız mahallemizi çok iyi biliyor ve mahallelinin beklentilerini kendisi de bire bir yaşayıp görüyor. Kendisinin genç ve dinamik yapısı her an herkesin talebine koşmasına elverişli. Biz esnaflar ve işadamları ile sürekli koordine halinde. Mahallemizin ihtiyaçlarına yönelik işbirliğini güzel sağlıyor. Mahalleli de muhtara güveniyor ve inanıyor” diyor.

Bölgenin önemli tarihi kalıntısı Vakıf Camii tadilatının bitmesi bekleniyor: Bölgenin önemli tarihi eserlerinden Vakıf Camii’nin 2 yıldır süren tadilatının bir an önce bitirilmesini beklediklerini söyleyen Muhtar Murat Altun, “Bu eser Alemdağ’ın önemli bir simgesi olacak” diyor.

Reklamı Geç