Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALEMDAĞ YOL KAVŞAK PROJESİ İÇİN START VERİLDİ..

Şile yolu Taşdelen-Yenidoğan kavşağının

Şile yolu Taşdelen-Yenidoğan kavşağının sürücülere ‘illallah’ dedirten trafik keşmekeşinin çözümüne büyük katkı sağlayacak olan Ulaştırma Bakanlığı’nın Alemdağ Yol Kavşak projesi için start verildi. Müjdeli haberi duyuran Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Alemdağ, Nişantepe, Çatalmeşe ve Ekşioğlu mahallelerimize ulaşım için artık o kavşak ve alt geçide ihtiyaç kalmayacak” dedi.

Yerel Gazete olarak defalarca gündeme getirdiğimiz, Çekmeköy Taşdelen kavşağı bölgesinde yıllardır sürücüleri canından bezdiren trafik keşmekeşi sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacak olan Alemdağ Yol Kavşak projesi için ilk kazma vuruldu. Müjdeli haberi videolu mesajla kamuoyuna duyuran Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Gittiğimiz her noktada vatandaşlarımızın bizlere en çok sitemkar olduğu ve ‘bu trafik çilesinden kurtarın bizi’ dediği meseleye Ulaştırma Bakanlığı’mızın bu projesi önemli bir çözüm sağlayacak. Alemdağ, Nişantepe, Çatalmeşe ve Ekşioğlu mahallelerimize ulaşım için artık o kavşak ve alt geçide ihtiyaç kalmayacak. Çekmeköy’ümüze, Alemdağ’ımıza ve bu bölgede yaşayan bütün vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bölgede incelemeler yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Ak Parti döneminde İBB tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan Taşdelen Yenidoğan Kavşağı projesi bildiğiniz üzere yeni İBB yönetimi tarafından iptal edilmişti. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ilçemizi ziyaret ettiğinde bu kavşağa kendisini getirdim ve yerinde tespit yaptık. Orda kurmaylarına hemen yapalım diye talimatlar verdi ancak yaklaşık 4 senedir hiç bir çalışma yapılmadı. Şu anda köprülü kavşağımızın yapılacağı yerdeyiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından şantiye kuruldu çalışmalar başladı. Özellikle Ekşioğlu Alemdağ Çatalmeşe ve Nişantepe’ye ayrıca Taşdelen Sultançiftliği ve Güngören mahallelerimize geçişleri kolaylaştıracak trafik çilesini bitirecek bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmeti ilçemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na tüm Çekmeköylüler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni proje ile;  642 Metre Üst Geçit, 1 Adet Dere Köprüsü , 1 Adet Otoyol Üst Geçit Köprüsü  , Ayrıca 277 Metre  Yan Yol İmalatı  yapılacak.

Reklamı Geç