Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALİ BABA SULTAN OCAĞI’NDA AŞURA BEREKETİ..

Merkezi Pendik’te faaliyet gösteren

Merkezi Pendik’te faaliyet gösteren Ali Baba Sultan Ocağı Cemevi Derneği, bu yıl da Aşure bereketini paylaştı. Ali Baba Sultan Dergâhı Dedesi Tahir Aslandaş, “30 Aralık 1925’te el konularak sonrasında açık artırma ile satılan Alevi vakıflarının malları, mülkleri, arazi ve dergahları hak sahiplerine geri verilmelidir” dedi.

Ali Baba Sultan Ocağı Cemevi Dedesi Tahir Aslandaş, Aşure vesilesi ile birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gün boyu süren Aşure lokmasına yüzlerce vatandaş ve her kesimden gelen siyasiler de katıldı. “Aşuremiz bereketli, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. İmam Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum” diyen Dede Tahir Aslandaş, “Aleviler olarak Muharrem orucu ile Hz. Adem’den günümüze gelen bir ibadeti yerine getirirken aynı zamanda Hz. Hüseyin`in şahsında Ehlibeyte, Ehlibeytte temsilini bulan insanlık değerlerine bağlılığımızı yineliyoruz. Yezide ve yezitte sembolleşen bütün kötülüklere lanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ali Baba Sultan Ocağı Cemevi Dedesi Tahir Aslandaş, şunları dile getirdi: “Alevi inancına, yoluna, kimliğine sahip çıkan bireyler olarak Zeynep Ana kadar cesur olmamız gereken zamanlardan geçiyoruz. Yezid gibi açık düşmanlardan başka, Mervan gibi sinsi düşmanların ortalıkta cirit attığı, Hızır paşaların küçük çıkarları uğruna iş birliğine hazır beklediği, Yoluna sıtk-ı sadakatle bağlı yurttaşların sindirilmeye çalışıldığı, içeriden iş birlikçilerle algı yaratıldığı manipüle edildiği bir dönem yaşıyoruz.

Sözde birlikten,  beraberlikten ve kardeşlikten bahsedenler icraatlarında tam tersini yapıyorlarsa riyakardırlar. Ali Baba Sultan Cemevi’nde Muharrem ayı boyunca irfan sohbetlerimiz her akşam yola gönül veren canların katılımı ile itikat, inanç ve huşu içinde devam etti. 677 sayılı kanun ile 30 Aralık 1925 de Alevi vakıflarına malına, mülkiyetine, arazisine, dergahına, el konuldu. Açık artırmalarla satıldı. Ak sakallı Alevi pirlerinin vakıfları talan edilmiş gelecek nesil ile bağı koparılmıştır. Alevi pirlerinin dergâhları tekrar açılmalıdır. Bu insanlık ve hukuk gereğidir. Akademik tezler adı altında Alevileri birbirine düşman etme kurnazlığı içerisinde olanlara Aleviler gereken cevabı elbette ki verecektir.”

Reklamı Geç