Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALİ BABA SULTAN PENDİK’İN BİRLİK SİMGESİ OLDU..

Ali Baba Sultan Derneği

Ali Baba Sultan Derneği tarafından Pendik Belediyesi’nin katkılarıyla sadece 9 ayda yaptırılan Ertuğrulgazi Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi törenle açıldı. Birlik ve beraberlik mesajları verilen coşkulu açılışta semahlar dönüldü, lokmalar yenildi. Başkan Kenan Şahin, saygı ve hoşgörü çağrısında bulunurken Dede Tahir Aslandaş da, “Bu yola katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

alibabasultancemevi14Pendik’te örnek bir hizmet gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Cemevi yapımlarına büyük destek sunmaya devam ediyor. Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde Sivas’ın tarihi değerlerinden Ali Baba Sultan’ın ismini yaşatacak olan Cemevi’nin inşası, Ali Baba Türbesini Koruma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin talebi üzerine Pendik Belediyesi tarafından tamamlandı. Cemevi’nin görkemli açılış töreni Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra, kalabalık bir davetli topluluğu ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Sivas Hafik Başkonağı ve Bayramtepe Köyü Derneği Pendik Şube Başkanı Celal Geçer, Ali Baba Sultan Kültür Derneği Başkanı Tahir Aslandaş, sırasıyla açılış konuşmasını yaparak katılımlarından ve katkılarından dolayı Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e teşekkürlerini sundu.

alibabasultancemevi16Ali Baba Sultan Kültür Derneği Başkanı ve Cemevi Dedesi Tahir Aslandaş, “Hamdolsun Alemlerin Rabbine ve selam olsun iki cihan selveri Muhammed Mustafa’ya, selam olsun tertemiz Ehli Beyt’ine, selam olsun Horosan pirlerine, selam olsun Rum Erenleri’ne, selam olsun Pir Hünkar Hacı Bektaş’ı Veli’ye, selam olsun bu yolu sürenlere ve Ehli Beyt’in mübarek şavkı hepinizin üzerine olsun” diyerek başladığı konuşmasında Alevilik üzerine önemli konulara temas ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

alibabasultancemevi11Ali Baba Sultan Kültür Derneği’nin Pendik Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırmış olduğu Cemevi’nin geleceğin teminatı çocuklarımız ve gençlerimize sevgi kültürü, şefkat ahlakı, merhamet duygusu, erkan ve edep kazandıracak önemli bir didaktik çalışma olduğunu kaydeden Dede Tahir Aslandaş, “Bu yola katkı sunan herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi. Dede Aslandaş daha sonra Başkan Kenan Şahin’e bir teşekkür belgesi takdim etti. Törende; dernek yönetimi de sahnede birlik mesajları verdi.

alibabasultancemevi7Ali Baba Sultan Cemevi açılışında toplumsal dayanışmaya vurgu yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine değinerek; “Böyle güzel bir açılış vesilesiyle hepimiz bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın bir adımını daha atmak için toplanmış bulunmaktayız. Saygı ve hoşgörü içinde bu birlik ve beraberliğimizi sürdürülmesi ve devamlılığının sağlanması, toplumumuzdaki bu tür kuruluşların öncülüğü ve çalışmaları ile mümkündür” diye konuştu.

alibabasultancemevi15Ülkemizde toplumların inançlarını özgürce yaşabilme konusunda bazı sıkıntılar yaşadığına değinen Başkan Şahin; “Ülkemizde insanlarımızın inançlarını özgürce yaşayabilme konusunda çok sıkıntılar çektik. Hangi inançtan, hangi yaşam biçiminden olursak olalım insanlar birbirini sevmek ve birbirlerine karşı hoşgörü ve saygı çerçevesinde davranmak zorundadır. Toplumumuzda önceki yıllarda kötü niyetli insanların ve birbirlerini ötekileştiren bir zihniyet ve merkez anlayışı vardı. İnsanlarımız yıllar boyu geçmiş tarihte bu merkez anlayışına göre değerlendirildi. Nasıl bir merkez anlayışı ise; geçmiş zamanlarda inançları yüzünden insanlarımız hor görüldü, dövüldü, bölündü ve bölünenler birbirlerini kurşun sıkıp savaş çıkaracak bir hale geldi. Şu anda ülkemizde bu hakim değil. Biz şu anki zamanda bunu aşmış bulunmaktayız ve umuyorum ki bu huzur bozulmadan devam edecek” dedi.

alibabasultancemevi12Sözlerine Hz. Mevlana’nın bir öğüdü ile devam eden Başkan Şahin, “Hz. Mevlana Marifetsiz muhabbet olmaz demiştir. Bu sözü ile bizlere anlatmak istediği, toplumumuzda birlik ve beraberliğimizin sağlanması için toplumların karşılıklı anlayış ve hoşgörüsü ile mümkündür. Biz de bu müessesenin açılmasında emeği geçen ve bu uğurda mücadele eden kardeşlerimizi kutluyor ve bizlere de bu müessesenin açılmasında bir tuğla koyma fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

alibabasultancemevi2Daha sonra  Ali Baba Sultan Cemevi  ve Kültür Merkezi’nin kurdelası kesilerek açılış gerçekleştirildi. Açılışta birbirinden ünlü aşık ve ozanlar sahne alarak deyişleriyle törene renk kattılar. Semahlar dönülen açılışın ardından konuklar hep birlikte yeni Cemevi’ni gezerek lokma yediler.

alibabasultancemevi1

alibabasultancemevi17

alibabasultancemevi18

alibabasultancemevi10

alibabasultancemevi13

alibabasultancemevi9

alibabasultancemevi8

alibabasultancemevi6

alibabasultancemevi4

alibabasultancemevi5

alibabasultancemevi3

 

Reklamı Geç