Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALİ OKUŞ; “ESNAFA HİZMET YOLUNDA ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM” DEDİ..

Son zamanlarda oldukça zor

Son zamanlarda oldukça zor günler geçiren Üsküdar, Dudullu, Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin ağır yükünü ekip arkadaşlarıyla birlikte taşıyıp düzlüğe çıkarmaya hazır olduklarını kaydeden Ali Okuş, “Bu köklü kurum artık iddia ve soruşturmalarla değil, esnaf için ürettiği hizmetlerle gündeme gelmeli” dedi.

Ümraniye’de faaliyet gösteren Üsküdar, Dudullu, Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde geçtiğimiz günlerde Başkan Zihni Teke’nin İstanbul Bölge Birliği tasarrufunca hakkındaki bazı iddialara yönelik soruşturmalar sebebiyle görevinden el çektirilmesinin ardından gözler önümüzdeki kongre sürecine çevrilmişti. Bölge kamuoyunun ve esnafın yakından tanıdığı bir isim olan Ali Okuş, çalışmalarını birlikte yürüttüğü ekip arkadaşlarıyla yeni dönemde görev ve sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade ederek aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Kooperatifte işlerin yolunda gitmediğinin herkes tarafından bilindiğini kaydeden Ali Okuş, gazetemiz aracılığı ile yaptığı açıklamada önemli ipuçları verdi. Önümüzdeki günlerde yeni döneme ilişkin kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını ifade eden Ali Okuş, “Bu gidişata artık birileri dur demeli” dedi. Üsküdar, Dudullu, Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yılların köklü kurumu olduğuna işaret eden Okuş, bugün gelinen noktada kooperatifin hak ettiği yerde olmadığına vurgu yaptı. Esnaf çevresinin beklentilerine daha fazla duyarsız kalamayacağını belirten Okuş, ekip arkadaşlarıyla birlikte elini taşın altına koyarak talihsiz gidişatı düzlüğe çıkarabileceğine inandıklarını kaydetti.

Esnafın oyu ile seçilen başkanın üst birlik tarafından el çektirilerek yerine vekilinin görevlendirildiği kurumda son yıllarda çeşitli iddiaların iyice ayyuka çıktığını kaydeden Ali Okuş, “Süren soruşturmalar ivedilikle sonuçlandırılmalı ve yapılacak ilk genel kurulda bu ağır yükü sırtlayacak yepyeni bir yönetimle kooperatifin iki yakası artık bir araya getirilmeli” dedi. İşbaşına gelecek yeni ekibin çağın tüm gereklerini fazlasıyla karşılayacak, genç ve dinamik bir kadrodan oluşması gerektiğine işaret eden Okuş, “Esnaf, artık laf değil icraat bekliyor. Yıllardır adeta bir kısır döngü içinde olan bu kooperatifimiz kuruluş amacına uygun şekilde ortaklarına hizmet üretmeli” dedi.

Kooperatifin kimsenin babasının malı olmadığını hatırlatan Ali Okuş, şu şekilde konuştu: “Esnafa daha iyi hizmet için işbaşına gelen başkan ve yönetimler, görevlerini en iyi şekilde yapabildikleri sürece o makamları doldurmalı aksi takdirde kenara çekilip kendilerinden sonra gelen ekiplere yol gösterici olmalıdırlar. Orası hiç kimsenin çiftliği değil, esnafın ortak malıdır. Adeta taşıma su misali gerçekleştirilen genel kurullar 50-100 kişinin el kaldırıp, el indirdiği toplantılar olmaktan derhal çıkarılmalı, esnafın kongrelere katılımı sağlanmalıdır. Genel kurul toplantıları esnafın derdini ve sorununu anlatıp, çözüm bulabildiği yerler olmalı. Kooperatif merkezi de aynı şekilde esnafı en layık şekilde temsil edebilmeli, ağırlamalı ve isteğini maksimum seviyede karşılayabilmelidir.”

ALİ OKUŞ’U YAKINDAN TANIYALIM..

1964 Bingöl doğumlu olan Ali Okuş, 30 yılı aşkın süredir esnaflık yapmakta ve ticaretin içerisinde yer almakta. Geçmişte çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan Okuş, uzun yıllar boyunca Ümraniye Dudullu bölgesinde gerçekleştirdiği bakkal işletmeciliğini sürdürüyor. Sosyal faaliyetlerde de sürekli yer alan Okuş, bugüne kadar çeşitli Oda ve esnaf kuruluşunda yöneticilik yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Okuş, Üsküdar, Dudullu, Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin ortaklarından…

Reklamı Geç