Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI..

Çekmeköy Belediyesi ile Alman
Çekmeköy Belediyesi ile Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği’nin düzenlediği Alman Çoban Köpeği WUSV Açık Orta Doğu ve Türkiye Şampiyonasına Çekmeköy ev sahipliği yaptı.Yarışmalara 7 ülkeden 140 köpek katıldı.

cekmekoy kopek yarisi 2Çekmeköy Belediyesi ile Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği’nin düzenlediği Alman Çoban Köpeği WUSV Açık Orta Doğu ve Türkiye Şampiyonası, Ömerli Mahallesi’nde yapıldı. Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Kuveyt, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Lübnan’dan 140 köpek katıldı. Irk standartları yarışında Alman hakem Hans Ludger Göke, köpeklerin anatomik yapılarının incelendiği yürüyüş etabında sırt açıları, kulak diklikleri, adım aralıkları, kuyruk duruşlarını inceleyerek puanlama yaptı. 7 etaptan oluşan şampiyonada her etap sonunda Alman hakem Hans Ludger Göke, köpeklerle ilgili yorumlarını da köpek sahipleriyle paylaştı.

cekmekoy kopek yarisi 4Yarışmaya ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’de geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen şampiyonanın güzel görüntüler oluştu. Böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için son derece mutluyuz. Bu organizasyonun yarışma boyutundan önce sosyal boyutu var. Bölgemizin ormanlık olması nedeniyle sokak hayvanlarına duyarlı olabilmek, bu duyarlılığı insanlara yaşatabilmek adına bu şampiyonaya öncelik ediyoruz. Yarışma sonunda sponsor geliri olan yarışma ödülü yaklaşık yarım ton mamayı Belediyemizin kontrolünde sokak hayvanlarımıza dağıtacağız. Yarışmanın sonunda kazanan sokak hayvanlarımız olacak ” dedi.

cekmekoy kopek yarisi 3Şampiyonayı düzenleyen Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş, Alman Çoban Köpeği WUSV Açık Orta Doğu ve Türkiye Şampiyonası’nda en iyilerin belirlendiğini söyledi. Köpeklerin 7 grup halinde yarıştığını ifade eden Karataş, “Bu bir ırk standartları yarışması. 7 gruptan oluşuyor. Her grup içinde en iyileri belirliyoruz. Burada genel anlamda üretim ve daha sonra damızlık olarak kullanılacak köpekleri tespit etmiş oluyoruz böylelikle. Şampiyonayı 8 yıldır düzenli olarak yapıyoruz” dedi.

cekmekoy kopek yarisi 1İtaat testinde ise köpeklerin sahiplerine bağlılıkları ve komutlara verdikleri tepkiler ölçüldü. Sahibinin tehlikede olduğunu hissettiği anda saldırganı etkisiz hale getirme ve sahibinin verdiği komut neticesinde saldırganı bırakma gibi davranışların da kontrol edildiği test, K9 olarak bilinen Alman çoban köpeklerinin becerilerini ortaya koydu. Yarışma sonunda dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupaları verildi. Yarışmanın sponsor gelirleri ve dereceye giren köpeklere verilen mama ödülü Çekmeköy Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne verilecek.

Reklamı Geç