Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN YARIŞTI..

Çekmeköy Belediyesi ile Alman

Çekmeköy Belediyesi ile Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği’nin düzenlediği Alman Çoban Köpeği WUSV Açık Orta Doğu ve Türkiye Şampiyonasına Çekmeköy ev sahipliği yaptı. Yarışmaya ülke içinden ve farklı ülkelerden yüzlerce sporcu katıldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Alman Çoban Köpekleri Türkiye Şampiyonası”na yüzlerce köpek yarıştı. Renkli görüntülere sahne olan yarışlara aileler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar köpeklerle birlikte gönüllerince vakit geçirme imkanı buldu. Onlarca sokak köpeğinin test edildiği yarışlardan, elde edilecek gelirle sokak hayvanlarına yüzlerce kilo mama temin edilecek. Irk standartları yarışında hakemler, köpeklerin anatomik yapılarının incelendiği yürüyüş etabında sırt açıları, kulak diklikleri, adım aralıkları, kuyruk duruşlarını inceleyerek puanlama yaptılar. 7 etaptan oluşan şampiyonada her etap sonunda hakemlere, köpeklerle ilgili yorumlarını da köpek sahipleriyle paylaştılar.

Yarışın sokak hayvanları için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ” Bugün çok güzel bir gün ve güzel bir ortam var. 120 köpeğimiz bugün burada yarışıyor. Yurtdışından gelen köpeklerimiz de var. Burada dereceye girenler önümüzdeki günlerde yurt dışında da yarışmaya katılacaklar. Çekmeköy önemli bir ilçe, üçte ikisi ormanlarla kaplı bir ilçe. Ülkemizde bu tarz etkinlikler yapmak önemli. Hele hele bugünlerde. Sokak hayvanlarına sokaklarda işkence yapıldığı bu günlerde. Kimisi tekme atıyor kimisi arabasının arkasında çekiyor. Böyle bir ortamda böyle bir yarışmayı organize etmek önemli” dedi.

Ailelere çağrıda bulunan Başkan Poyraz,” Yazları çocukları istedikleri için köpek alan ailelerimiz var. Yaz sonralarında da ormana bırakıyorlar. Evcil hayvanlar için zor koşullar oluyor. Yaşamaları zor oluyor. Barınaklarımız var, bizlerden yaz süresince böyle bir talepte bulunurlarsa ve yaz bitince geri vermek isterlerse evcil hayvanlarımız da sokakta kalmamış olurlar. Onların daha uzun yaşamalarına vesile olmuş oluruz. Bunlara dikkat çekmek adına da önemli bir organizasyon. Bu yarışmadan 600 kilogramlık bir mama elde edilecek. Belediye olarak buradaki hayvan barınaklarına hediye edeceğiz“ dedi.

Yarışlar için Karabük’ten geldiğini söyleyen bir vatandaş ise, “Ben Karabük’ten geliyorum. Alman kurt köpeklerine gönül vermiş birisiyim. Köpekler güzel, ortam güzel, gerçekten herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Bir hayvansever olarak herkesin sokak hayvanlarını da destek çıkmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Reklamı Geç