Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AMERİKALI VE IRAKLI ÇİFTİN İKİNCİ BAHARI ÜSKÜDAR’DA BAŞLADI

Huzurevinde tanışan ve Müslüman

Huzurevinde tanışan ve Müslüman olan Amerikalı Joyce Mattheaws ile Iraklı Velid Muhammed Katipzadeler’in  nikahını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen kıydı.

uskbahar3Üsküdar Fahrettin Kerim – Nilüfer Gökay Huzurevi’nde tanışan 64 yaşındaki damat Iraklı Velid Muhammed Katipzadeler ve 74 yaşındaki gelin Amerikalı Joyce Mattheaws çifti Üsküdar Evlendirme Dairesinde kıyılan nikâhla dünya evine girdi. Çiftin nikâhını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen kıyarken çiftin şahitliğini Üsküdar Ak Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Kent hizmetleri A.Ş Genel Müdürü  Ferit Şamlı, Ebru sanatçısı İlkay Şamlı, Üsküdar Ak parti Kadın kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu, ve Huzurevi Müdürü  Mahfuz Sunar yaptı.

uskbahar4Nikâh merasiminde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen artık dünyada sınırların kalmadığını ve bu nikâhında buna bir örnek olduğunu söyleyerek çifte mutluluklar diledi. Üsküdar Ak Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş ise esprili bir şekilde  Başbakan’ın üç çocuk isteğini  vurgulayarak, “Sayıyı kendilerine bırakıyoruz’’ dedi.  Aktaş daha sonra evlilik cüzdanını geline vererek çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

uskbahar2NASIL TANIŞTILAR ? IRAK’LI DAMADIN HAZİN HİKAYESİ

ABD’nin Irak’a müdahalesi sırasında Saddam zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Türk vatandaşlığı da alan Iraklı Velid Muhammed Katipzadeler, Saddam’ın devrilmesinin ardından tekrar ülkesine döner. Burada bir peynir fabrikası kuran Katipzadeler’in evi ve iş yeri bombalanır. Patlamada eşi ve çocukları dahil olmak üzere 240 kişi hayatını kaybeder. Bu saldırıdan tek kurtulan ise Velid Muhammed Katipzadeler olur. Son çare olarak tekrar Türkiye’ye sığınan ve bir huzurevinde yaşamaya başlayan Katipzadeler burada ikinci baharını yaşayacağı Amerikalı Joyce Mattheaws ile tanışır. Birbirlerini seven ve evlenmeye karar veren çiftin önünde Joyce Mattheaws’ın Müslüman olarak Ravza ismini almasıyla hiçbir engel kalmaz.

uskbahar1GELİN 34 YILDIR TÜRKİYE’DE

Amerikalı gelin Joyce Mattheaws  34 yıldır Türkiye’de olduğunu ve eşinin isteği ile Müslümanlığı seçtiğini belirterek, “Ben Türkiye’ye Osmanlı Tarihi’ni araştırmak ve öğretim  için gelmiştim. Doktoramı da yine Osmanlı Tarihi üzerine yaptım. Osmanlı’yı iyi biliyorum şimdi de İslamı öğrenmeye ve anlamaya çalışıyorum. İlk orucumu da bu yıl Ramazan’da tutmuş oldum. Eşimi çok seviyorum. Sayın Başkanımıza da bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayarak nikahımızı kıydığı için çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

Reklamı Geç