Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANADOLU YAKASI’NIN EN BÜYÜK KİTAP FUARI ÜMRANİYE’DE AÇILDI..

Anadolu yakasının en büyük

Anadolu yakasının en büyük kitap fuarı, 1. Ümraniye Kitap Fuarı Santral Meydanı’nda açıldı. Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı bir programla açılışı gerçekleştirilen fuara binlerce kitapsever akın etti.

Anadolu yakasının en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan 1. Ümraniye Kitap Fuarı, Santral Meydanı’nda açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen programa eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, fuarın onur yazarı Yazar Rasim Özdenören ile çok sayıda davetli katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Göreve geldiğimizden bu yana Ümraniye’de bir takım işler yapmaya çalışıyoruz. Fiziki koşulların düzeltilmesi yani fen işleri, kültürel konular ve sporla ilgili bir takım işleri yapmak için başlangıç yaptık. Ümraniye’de daha önce hiç kitap fuarı yapmamıştık. Önce bu fuarı gündemimize aldığımızda bir eksikliğimiz olur mu diye düşündüm ama sonradan karar verdik. Ve çok güzel bir fuar ortaya çıktı. 

Günümüzde her türlü teknoloji elimizin altında. Bir çok ortamda bilgisayar ve tablet kullanarak her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Onlarla bir çok bilgiye ulaşabilsek de mutlaka o kitap sayfalarının kokusunu duymak lazım. Kitapların hayal ve bilgi dünyasına kazandırdıkları bana göre hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Onun için bu kitap fuarları çok önemli. Bundan dolayı bu fuara katılan tüm yayınevlerine, yazarlara ve kitapseverlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Açılışa katılan eski Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, “Organizasyon çok güzel. Vatandaşların ilgisinin de yoğun olduğunu gördüm. Bu fuar sadece Ümraniyelilere değil tüm İstanbullulara hizmet verecek güzel bir fuar. Tüm kitapseverlerin gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu. 1. Ümraniye Kitap Fuarı, konuşmaların ardından kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, fuar alanını gezdi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Ümraniye Kitap Fuarı’na 80 yayın evi katılırken, 22 Aralık tarihine kadar sürecek fuarda 100 değerli yazar, okurlarla buluşacak. Fuar gün boyunca saat 10.00 ile 20.00 saatlerinde açık kalacak. Fuar alanına gelmek isteyen kitap severler ise metroyu kullanarak Ümraniye durağında inerek fuar alanına ulaşabilecek.

Öte yandan fuarın giriş kısmında Miami’deki koli bantı ile sergilenen muza atfen yapılan koli bandı ile asılmış kitap ve altında yazan mesaj dikkat çekti. Kitabın altında yazan “Bazı şeylerin değeri parayla ölçülemez” şeklindeki mesajı gören vatandaşlar, kitabın önünde fotoğraf çektirdi.

Reklamı Geç