Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANADOLU YAKASI’NIN GÖZBEBEĞİ FİKİRTEPE’DE HAREKET BAŞLADI..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortağı olduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temeli atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer katılımcılar butona basarak Fikirtepe Konutları’nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

FİKİRTEPE DONUSUM 1Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden KİPTAŞ’ın proje besiktastayim.netortağı olduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temeli, Kadıköy Salı Pazarı’nda düzenlenen törenle atıldı. Törene Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda İstanbul milletvekili ile vatandaşlar katıldı.

FİKİRTEPE DONUSUM 2Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kentsel dönüşüm projeleri hükümetlerinin önemli icraatlarından biri olduğunu belirterek, “2002’de göreve geldiğimizde Türkiye’nin en önemli konularından biri de ev ihtiyacıydı. Büyük bir konut seferberliği başlattık. Kısa süre içerisinde Türkiye’nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladık. Gerek toplu konut, gerek kentsel dönüşüm çalışmalarında kararlılığımız aynen devam ediyor” diye konuştu.

FİKİRTEPE DONUSUM 4“Temelini attığımız her eser, her yeni proje vatandaşımızın işini, aşını, ekmeğini büyütüyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak en temel görevimizdir” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Her yatırımla iş alanı sağlıyoruz, yeni istihdam alanı sağlıyoruz. Bu dev projelerle sadece bugünü değil, yarınlarımızı da inşa ediyoruz, geleceğimizi güvence altına alıyoruz. Millete hizmetten, ekonomiyi büyütmekten başka hiçbir amacımız olmadı.”

“Avrasya Tüneli ile Göztepe’den gireceksiniz, Yenikapı’dan çıkacaksınız. Biz laf üstüne laf koyanlardan olmadık, her zaman taş üstüne taş koyanlardan olduk. Millete hizmet yolunda yorulmadık, yılmadık. Birçok eseri ülkemize kazandırdık” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Güzel İstanbul’a 7 eser kazandırdık. Ankara-İstanbul Hızlı Treni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, 3. Havalimanı yapılıyor, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir Karayolu, Osman Gazi Köprüsü… Eserler kendini gösteriyor” şeklinde konuştu.

FİKİRTEPE DONUSUM 3Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise olası İstanbul depremi için önlemler alınmaya devam edildiğini söyledi. Bakan Mehmet Özhaseki, “Bilim insanlarının da demesine göre 2030’a kadar İstanbul’da deprem karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Şiddeti de en az 7 olacak gibi gözüküyor. O yüzden bir an önce işe başlamamız lazım. İstanbul’da yılda 50 bin konut yıkılıp, yeniden yapılıyor. Bunu hızlandıracağız, en az 5 misline çıkartacağız. Yeni yasalarla İstanbul’da inşallah yılda 250 bin konut yapacağız. Bunların hepsi orta, dar gelirli vatandaşlara verilecek. 10 yıl içinde vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız” diye konuştu.

FİKİRTEPE DONUSUM 5Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Bugün, Sayın Bakanımızın çalışkanlığı ve Sayın Başbakanımızın talimatıyla sıkıntıları geride bırakarak temel atma ve örnek bir yerleşim oluşturma günü” dedi. 8 bin 500 yıllık geçmişi olan İstanbul sadece bir şehir değil, medeniyetimizin aynası olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “İstanbul’a hizmet etmek, insanlığa hizmet etmektir. Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük şehrimiz, 50 yılda aldığı göç dalgası nedeniyle maalesef sıkıntılarla boğuştu” diye konuştu.

FİKİRTEPE DONUSUM 6“Ruhunu ve kokusunu hissederek hizmet ettiğimiz İstanbul, bir başka şehir” diyen Topbaş, deprem kuşağında bulunan İstanbul’un yeniden inşasında yaşam alanlarımızı Allah’ın verdiği ilimle düzenlemek zorunda olduğumuzu dile getirdi. Topbaş, “Yapılarımız buna göre yapmak zorundayız. Çarpık yapılanmayı ve gecekondu alanlarımızı bu anlayışla inşa ediyoruz. Bugün burada atacağımız temel ve yıkacağımız binalar, yeni Fikirtepe’yi ortaya çıkartacak. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin KİPTAŞ şirketi, buradaki sorunlu yerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çözecek. Gelin sizler de destek verin. Gelin elele tutuşarak bu sıkıntıları geride bırakalım ve yarılar daha güzel olsun” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç