Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANADOLU’DAN ENDÜLÜS’E MÜZİKAL YOLCULUK..

Bağlama sanatçısı Erdal Akkaya

Bağlama sanatçısı Erdal Akkaya ve İspanyol flamenko gitar sanatçısı Jeronimo Maya, “Endülüs ve Anadolu Buluşmaları” isimli konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Konserde özgün ritimleri ve melodik yapılarıyla Endülüs’ten Anadolu’ya uzanan iki farklı kültürün müziği, iki ustanın parmaklarında buluştu. Akkaya ve Maya, “Endülüs ve Anadolu Buluşmaları” ismini taşıyan, 2014 yılında yayınladıkları albümden eserlere yer verdi. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapan, geleneksel çalım tarzı şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapan Akkaya’ya gitarıyla eşlik eden Maya, dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Müziklerini Akkaya’nın yazdığı “İki Yaka” dinleyicilerin alkışlarını topladı. İkili, Abdal müziğinin en önemli isimlerinden Hacı Taşan’ı “Bugün Ayın Işığı” isimli eseriyle andı. İkili, “Kula Sevdiğim Kula” isimli anonim Kırşehir türküsü ve halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm’ün derlediği Denizli yöresine ait “Denizli’nin Horozları” isimli türküler ile dinleyicileri Anadolu’da müzik yolculuğuna çıkardı. Müziklerini Maya’nın üstlendiği Tangos (Antepasados ), Fandangos De Huelva, Zapateado isimli eserler müzikseverlerin alkışlarını topladı.

Reklamı Geç