Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASİAD AVRUPA TEMSİLCİSİ ASİP’DEN İŞBİRLİĞİ VE DESTEK SÖZÜ…

Birçok sivil toplum kuruluşu

Birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasetçinin en durgun olduğu zamanlarda bile fark yaratan etkinlikleri ile gündem yaratıp adından sıkça bahsettiren Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği Kurucu Başkanı Yücel Yalçınkaya, kamuoyu nezdinde “Bu adam nereye koşuyor” sorusunu sorduran işler yapmaya devam ediyor. Hafta sonu ASİAD genel merkezinde kısa adı ASİP olan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu Genel Başkanı Sedat Demir ve yöneticilerini ağırlayan Başkan Yalçınkaya ve ekibi yine çok konuşulacak bir çalışmaya imza attı. Avrupalı Türk işdünyası temsilcilerinden işbirliği teklifi ve yatırım desteği sözü geldi.

Çekmeköy Taşdelen’deki ASİAD genel merkezinde yapılan kahvaltılı iş dünyası buluşmasına misafir olarak katılan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu Genel Başkanı Sedat Demir ve Avrupa’daki Türk işadamlarından önemli işbirliği teklifi geldi. Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği yöneticilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, ülke ve milletin hayrına olan her işte sergiledikleri milli ve yerli duruşlarının devam edeceğini vurguladı.

Ulusal ve bölgesel çalışmalarda ekonominin önünü açacak fikirler ürettiklerini ve sektörlerin sorunlarını yetkililere aktararak çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçınkaya, uluslararası alanda da Türkiye’nin milli duruşundan yana asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Yalçınkaya, Türkiye ve Avrupa arasındaki iş ilişkilerini geliştirmek adına ASİP ile yaptıkları işbirliğinin güzel sonuçlar getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

ASİP Başkanı Sedat Demir’in ASİAD’ın Avrupa temsilcisi olmasından gurur duyduklarını söyleyen Yalçınkaya, her türlü işbirliği ve dayanışmaya hazır olduklarını ifade etti. ASİP Başkanı Sedat Demir’e ASİAD’ın Avrupa temsilciliği sertifikası ve plaketini takdim eden Başkan Yalçınkaya, programa katılan ASİAD’ın yerel temsilcilerinden onursal üye İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’ya da bir plaket sundu. Programda ASİAD çatısı altına yeni firmalar da katıldı. Yeni katılımcılar arasında Türkiye çapında önemli işlere imza atan yurt içinden ve yurt dışından isimler vardı.

Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu Başkanı Sedat Demir de, ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya ve dernek üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Konuşmasında ilginç örneklere yer veren ASİP Başkanı Sedat Demir, “Dünyanın çok az yerinde görülen 24 saat uyumayan bir şehir İstanbul ve sizler bu imkanları çok iyi değerlendiremiyorsunuz. Burada sistemli bir yaşam var. Avrupa’nın hiçbir yerinde 2 işçi 3 aşçının olduğu bir işyeri göremezsiniz. Dünya pazarı bugün ne Asya ne de Afrika, asıl Pazar Avrupa’da. Gelin yatırımlarınızı Avrupa’ya yapın. Bizler de sizlere her türlü işbirliği ve fuar çalışmasında destek olalım” dedi.

Sedat Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düşünün bugün 3.242 TIR domates satarak bir TIR İphone telefon alabiliyorsunuz. Yani katma değer üreten işler yapmalısınız. Bunun için Almanya’ya açılabilirsiniz. Almanya’da çok büyük Türk firmaları var orda ve muazzam kazanç elde ediyorlar. Avrupa’ya çıkacak maddi güç ve imkan yok diye düşünmeyin. Almanya’da Almanca’ya bile gerek yok çünkü her köşede bir Türk kahvesi yahut dönercisi var. Bizim babalarımız 1965’te Kilise’de bayram namaz kılıyordu oysa bugün oralarda her 100 metrede olmasa bile 130 metrede bir camimiz var.

Almanya’da bugün 680 adet STK’mız, 482 futbol takımımız ve 300 bin lisanslı sporcumuz var. Var olmak için önce kendimizi tanımalıyız. Başımıza her iş geldi oralarda ama pes etmedik. Şuna her zaman inandık; Avrupa’da gün gelecek ve bir Türk evladı başbakan olacak. Onların nüfusu yaşlı. Bizler çok geniş alanda mücadele veriyoruz Örfünü, adetini, töresini bilen bir nesil yetiştirmek için uğraşıyoruz. Sizlerin de Avrupa’ya açılmanızı canı gönülden destekliyoruz. Her zaman bizlere ulaşabilir ve her konuda destek alabilirsiniz.”

Reklamı Geç