Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASİAD’DA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTILARI SÜRÜYOR..

Anadolu Birleştirici ve Sanayici

Anadolu Birleştirici ve Sanayici İş Dünyası Derneği ASİAD’ın istişare ve değerlendirme toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı dernek merkezinde düzenlediği kahvaltılı buluşmayla ağırlayan ASİAD ailesi, sanayi, üretim ve istihdam ağırlıklı ekonomiyi konuştu. ASİAD istişare kurulunda yer alan Başkan Yıldırım, “Burası tam bir şehirli Anadolu” dedi.

Kısa adı ASİAD olan Anadolu Birleştirici ve Sanayici İş Dünyası Derneği, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı ağırladı. Dernek merkezindeki kahvaltılı toplantıda sanayiden üretime istihdamdan ticarete kadar ülke ekonomisi konuşuldu. Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Hilmi Kapıcı, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muzaffer Karagöz, Medipol Üniversitesi Genel Sekreteri Erol Akçay, Yeditepe Üniversitesi Fahri Yağlı, eski TÜİK Başkanı Sıddık Ensari gibi alanında uzman birbirinden değerli katılımcılar ASİAD ailesi üyelerini bilgilendirdiler. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı ve Ahmet Epli ile ASİAD üyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda işadamı programa yoğun ilgi gösterdiler.

ASİAD’ın yeri ve milli bir sivil toplum kuruluşu olduğu vurgusunu yineleyen Kurucu Başkan Yücel Yalçınkaya, “Bizim için a, b, c, partisi yok Türkiye var” dedi. Yurt içi ve yurt dışında her gecen gün örgütlenme ağlarını genişlettiklerini kaydeden Yalçınkaya, “Bugün de aramızda Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım var. Birleştirici sanayici ve işadamları olarak tüm yerel yöneticilerimizin bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Üniversite akademik kuruluşlarında görev alan değerli hocalarımız önemli katkılar sunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ASİAD, ulusal ve uluslararası alanlarda milli alanlarda çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında STK’ların önemine değinen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bugün dünyanın sayılı güçleri en çok sivil toplum kuruluşuna sahip ülkeler. İngiltere 40 bine yakın STK’ya sahip olduğu için önemli bir güç sahibi. Tarihten beri bu topraklar dünyada en fazla ajan yetiştiren bölge olmuştur. Bizler yeni yeni milli ve yerli devlet olma özelliği kazanıyoruz. Bendeniz her zaman STK’ların içerisinde oldum. Bu çatı altında yaptığınız iş çok önemli. Burası güzel bir aile ve Türkiye’nin kalkınmasına destek olmak için bir yarış var burada” dedi.

“Türkiye artık eski Türkiye değil” diyen Başkan Yıldırım, özetle şunları kaydetti: “Her hafta sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ediyorum. Ülkemizin gelişmişliğini orda daha iyi görüyoruz. İhracaat sanayi her gün daha da büyüyor. Türkiye’nin muazzam bir müteşebbis ruhu potansiyeli var. Tek problemimiz sanayide, üretimde ve hizmet sektöründe çalışmama sorunu. Herkes masa başı iş istiyor ve iş beğenmeme problemi var. Herkes üniversite diplomasi derdinde. Meslek okulları ne yazık ki işlevsiz ve emek ile ustalık değersizleşti. Biz yerel yönetimler olarak sizlerin önünü açacağız yeter ki sizler gücünüzün farkında olun.

Ülkede ekonomik sıkıntı yok mu elbette var ama ABD’de de yüzde 0.6 olan enflasyon yüzde 6’lara çıkmış durumda ve pahalılık dünyanın her yerinde almış basını gidiyor. Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz. 28 çeşit sosyal yardımla toplumumuz tembelliğe alıştırılmış adeta. Türkiye hizmete doydu. Köprü, yol, yüzme havuzu gibi hizmetler vatandaş nazarında zaten yapmanız gerekiyordu bakış acısıyla değerlendiriliyor. Bu ülke 7 kez darbe yedi. Düne kadar niye bu hizmetler yapılamadı diye soran yok. Şu an hem ekonomide hem yönetimde milli bir mücadele var.”

Program sonunda ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a bir teşekkür plaketi takdim etti. “Burası tam bir şehirli Anadolu” diyen Başkan Yıldırım, istişare kurulunda yer alma önerisini kabul ederek ASİAD ailesinin onur konuğu oldu.

Reklamı Geç