Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASYA İLE AVRUPA İSTANBUL’DA BİR KEZ DAHA BİRLEŞTİ…

İki kıtayı denizin altından

İki kıtayı denizin altından birleştirerek İstanbul’daki trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

avrasya tüneli açıldı 3İstanbul’daki trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak ve İstanbul Boğazı’ndaki karayolu geçişlerini rahatlatacak Avrasya Tüneli, görkemli bir törenle hizmete girdi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bakanları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışına katılarak konuşma yaptı. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  iki kıtayı birbirine bağlayan böyle nadide bir ülkenin, aynı zamanda bir şehrin mensupları olduklarını ifade ederek, bu şehrin uğruna birçok şeyler feda edilebilecek bir şehir olduğunu söyledi. Onun İstanbul’a aşık olduklarını dile getiren Erdoğan, “Bu projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızı, bakanlığımızı, yüklenici ve işletmeci şirketleri, mimar, mühendis, işçisine kadar, inşasında çalışan herkesi tebrik ediyorum. Temelini Asya yakasında atmıştık. Rabbime hamdolsun açılışını Avrupa yakasında yapıyoruz. Bu ne mutluluk” dedi.

“Bundan sonra sıra Kanal İstanbul. İnşallah Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacağız. Bu da dünyadaki ilklerden bir tanesi olacak. Çünkü Türkiye buna layık. Türk insanı buna layık ve dünyadaki bu yarışta biz varız” ifadesini kullanan Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin yaklaşık 4 yılda inşa edildiğini ve kendi alanında pek çok ilkleri barındırdığını, henüz proje ve inşaat safhasında birçok ödül aldığını hatırlattı.

avrasya tüneli açıldı 1Tünelin büyük ilgi göreceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Avrasya Tüneli’nin yatırım bedeli1 milyar 245 milyon dolar. Günde 100 bin araç, dışarıdaki hava şartlarından etkilenmeden rahat bir şekilde burayı kullanacaktır. Artık fırtına çıktı, vapur seferleri iptal oldu, sis çöktü, köprüde trafik durdu gibi haberleri geride bırakıyoruz. Bir taraftan Marmaray, bir taraftan Avrasya Tüneli… Avrasya Tüneli sayesinde İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki iklim şartlarından etkilenmeden kesintisiz araç ulaşımı mümkün hale geldi. Bu eser için devletin kasasından tek kuruş çıkmamıştır. ‘İş bilenin, kılıç kuşananındır’. Tünelin inşasını ve işletmesini üstlenen firmalar, bir bölümü öz kaynak bir bölümü kredi olarak projenin finansmanını kendileri sağlamıştır.

Yaklaşık 25 sene boyunca kamu payı ve vergilerle Hazineye yılda 180 milyon lira gelir getirecek tünelin işletmesi, bu sürenin sonunda tamamen devlete geçecek. Harem ve Çatladıkapı arasındaki tünel ve geliştirilen yaklaşım yolları sayesinde Kazlıçeşme-Göztepe 15 dakikaya iniyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan yapılacak tasarrufu ben sizlerin takdirine bırakıyorum. İlk etapta Ocak’ın sonuna kadar sabah 07.00 ile akşam 09.00 arasında hizmet verecek olan bu tünel, gerekli sistem düzenlemeleri ve diğer ulaşım ağlarıyla operasyon, entegrasyon, bunlar yapıldıktan sonra inşallah 30 Ocak itibariyle de 7 gün 24 saat işletmeye geçecektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım,  tüneli gezdi. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşına kadar Avrasya Tünel geçiş ücretinin 15 lira olması önerisinde bulunarak, “Sayın Başbakan yanlış yapmıyoruz değil mi? 15 lira. Ama bu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik hesaba girecek. Buranın geliri, yılbaşına kadar 15 liradan, resmi hesap daha sonra o akşam ilan edilecek. TL olarak 15 liradan bu geçişler yapılacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki hesapta, bu para toplanmış olacak” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım da bu eserleri İstanbul’un, Türkiye’nin tarihine yakışır şekilde barışın, sevginin, dostluğun, kardeşliğin üzerine inşa ettiklerini belirterek, “Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz. Bu kardeşliği bozmaya çalışan hiçbir alçak örgüte geçit vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin arkasındaki ağababalarını da bulup ortaya çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar ve yabancı konukların katılımıyla boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılış kurdelesi kesildi. ( Veli Gürgah - Anadolu Ajansı )

“Karadan gemileri yürüten ecdadımızın, Fatih’in şanına yakışır bir proje ile İstanbulluların huzurundayız” diyen Yıldırım, “Fatih, İstanbul’u fethederken gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da arabaları, trenleri, denizin altından geçiriyor. Denizin altında 106,5 metre, dile kolay, boğazın altından geçiyor. Buradan Sarayburnu’ndan Haydarpaşa’ya, dakikalarla geçeceksiniz. Sadece 4 dakikada geçeceğiz. 2 katlı olarak yapıldı, 1 kat gidiş, 1 kat geliş. Böylece bu bulunduğumuz Kennedy Caddesi, E-5 yoluna kesintisiz denizin altından bağlanıyor. 100 dakikalık, 1,5 saatten fazla gideceğimiz mesafeyi, Yenikapı’dan Göztepe’ye sadece 15 dakikada geçeceğiz. Deniz altından geçişte sadece 4 dakikada… İşte medeniyet bu, işte hizmet bu” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılış törenine katıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki protokol, araçlarıyla Tünel'den geçti. ( Oktay Çilesiz - Anadolu Ajansı )

Törende konuşmaların ardından boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin açılış kurdelesi kesildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, açılış duası yaptı. Törenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri, araçlarıyla Avrasya Tüneli’nden geçti. Tünelin en derin noktasında hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindekiler, yeniden araçlarına binerek, Anadolu yakasına geçti. Tünel’in Anadolu yakası çıkışında vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilere sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım,  tüneli gezdi. ( Cumhurbaşkanlığı /Yasin Bülbül - Anadolu Ajansı )

İstanbul’daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı Karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan,  Avrasya Tüneli bağlantı yolları Sahil Yolunun inşaat çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla tamamlandı. Sahil Yolu Kazlıçeşme Kavşağından itibaren Ataköy Rauf Orbay Caddesine kadar olan kısım ortadaki Transit Yol kaldırılarak 2×3 şerit (Üç şeritli bölünmüş yol) olarak düzenlenerek Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildi. 12 bin metre uluslararası standartta bisiklet yolu yapılıyor. Bölgeye 320 bin m² yeni yeşil alan kazandırıldı, 3 bin yeni ağaç dikildi.

Reklamı Geç